Η ταινία Dolor y Gloria του Αλμοδόβαρ θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Όσκαρ

Η ταινία Dolor y Gloria του Αλμοδόβαρ θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Όσκαρ

Ανακοινώσεις από την Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου 

dolorygrolia
Η ταινία "Dolor y gloria" (Πόνος και δόξα) του Πέδρο Αλμοδόβαρ επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στα 'Οσκαρ, ανακοίνωσε σήμερα η Ακαδημία Ισπανικού Κινηματογράφου.

Οι πέντε ταινίες που θα φθάσουν στον τελικό --επιλέγονται από όλες τις ταινίες που προτείνονται από διάφορες χώρες για να διεκδικήσουν το 'Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στις 9 Φεβρουαρίου-- θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου από την Ακαδημία των 'Οσκαρ.

Ο 69χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος απέσπασε πριν από λίγες ημέρες το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για το σύνολο του έργου του, έχει ήδη κερδίσει δύο 'Οσκαρ, για την ταινία "Όλα για τη μητέρα μου" ('Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2000) και για το "Μίλα της" ('Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου το 2003).

Είναι η έβδομη φορά που ο Αλμοδόβαρ επιλέγεται από τη χώρα του για να την εκπροσωπήσει στα 'Οσκαρ. Αυτή τη φορά διαγωνίστηκε με τις ταινίες "Mientras dure guerra" του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και "Bunuel en el laberinto de las tortugas" του Σαλβαδόρ Σιμό.

Το "Dolor y gloria" είναι η πιο προσωπική ταινία του Αλμοδόβαρ στα 40 χρόνια που κάνει κινηματογράφο. Η πλοκή της εστιάζει σε έναν μελαγχολικό σκηνοθέτη, τον οποίο υποδύεται ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ο ρόλος αυτός χάρισε στον ισπανό ηθοποιό, έναν από τους πιο αγαπημένους του Αλμοδόβαρ, το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στις Κάννες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης