Οι Dead Can Dance στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Οι Dead Can Dance στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Dead Can Dance στο Ηρώδειο ξεκινά την Τρίτη 23 Απριλίου

dead12
Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα και την Αθήνα την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στα πλαίσια της περιοδείας τους «A Celebration - Life & Works 1980-2019» και του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Το δίδυμο των Brendan Perry και Lisa Gerrard θα βρεθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού έχοντας μόλις τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφορήσει το “Dionysus”, τον πλέον κατάλληλο δίσκο που θα μπορούσε να παρουσιάσει στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και τον πλέον κατάλληλο χώρο για να ακουστεί αυτός ο δίσκος. Ένα album που πήρε δύο χρόνια για να δουλευτεί, διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί σε ένα έργο επικών διαστάσεων, το “Dionysus” εξερευνά τον μύθο του αρχαίου Έλληνα θεού και όλα όσα ο μύθος αυτός συμβολίζει.

Στη διάρκεια του σαραντάχρονου ταξιδιού τους, το αγαπημένο συγκρότημα από την Αυστραλία, έγινε γνωστό για τον ξεχωριστό του ήχο, που δημιουργεί ηχητικά τοπία με μαγευτική μεγαλοπρέπεια. Εμπνέεται από τη φύση και τις τοπικές μουσικές, από τους σαμάνους της Αφρικής μέχρι τους Κέλτες, αναδεικνύει τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης - ιδιαίτερα τη μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης – και συνδυάζει την ατμόσφαιρα της ambient pop και των world beat, με τους ψαλμούς και την art rock. Η δημοφιλία των Dead Can Dance ουσιαστικά γέννησε το μουσικό ρεύμα που αργότερα ονομάστηκε «world music» και σημείωσε ευρύτατη επιτυχία, ξυπνώντας το ενδιαφέρον για ένα απόμακρο και πρωτογενές μουσικό σύμπαν.

Dead Can Dance - ACT II : The Mountain


Οι Dead Can Dance θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό ένα πολύ ξεχωριστό set list. Το θρυλικό δίδυμο των Brendan Perry και Lisa Gerrard στη συναυλία στο Ηρώδειο θα συμπεριλάβει κομμάτια που δεν έχει παίξει ποτέ ξανά ζωντανά στη σκηνή, αλλά και κομμάτια από τις πρώτες δεκαετίες της πορείας του, που τώρα θα τα ερμηνεύσει με νέες μουσικές φόρμες, δίνοντας την ευκαιρία και στους νεότερους φίλους του να μυηθούν στον κόσμο των Dead Can Dance.

Κλείσιμο
Για τους Dead Can Dance, η Ελλάδα είναι ένας τόπος ξεχωριστός, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από την επιλογή της θεματολογίας τους αλλά και από τους τίτλους πολλών άλμπουμ τους. Επιστρέφουν λοιπόν στον τόπο που γέννησε την τραγωδία για να παρουσιάσουν τον ιερό θεό της, τον Διόνυσο (Dionysus, 2018). Μόλις λίγα μέτρα πιο πάνω από το θέατρό του!

Dead Can Dance - ACT II: The Invocation


Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Dead Can Dance στο Ηρώδειο ξεκινά την Τρίτη 23 Απριλίου από το δίκτυο ticketmaster.gr, τα Public Stores και τα Εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (από τα μέσα Μαΐου).

dead121


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 45 ευρώ και φθάνουν τα 125 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Άνω Διάζωμα: 45 ευρώ

Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 55 ευρώ
Ζώνη B: 60 ευρώ
Ζώνη A: 70 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β: 100 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη A: 125 ευρώ

ΑμεΑ: 32 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 32 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 32 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω.

www.ticketmaster.gr

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938 112 (Δευτ. - Κυρ.: 09:00 - 21:00)

Public Stores

Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου από τα μέσα Μαΐου 2019)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης