«Παναγία των Παρισίων»: Ξεπούλησε το έργο του Ουγκώ μετά την φωτιά στο ναό!

«Παναγία των Παρισίων»: Ξεπούλησε το έργο του Ουγκώ μετά την φωτιά στο ναό!

Είναι το κορυφαίο στις πωλήσεις βιβλιό στο Amazon - Θυμηθείτε την ιστορία του καμπούρη Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα όλων των εποχών

vivlio-notre-dame
Η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων επανέφερε στην επικαιρότητα τους ήρωες του μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ: Ο Κουασιμόδος έγινε σκίτσο, η Εσμεράλδα «ζωντάνεψε» και πάλι, ακόμα και ο κακός αρχιεπίσκοπος Φρόλο εμφανίστηκαν να θρηνούν μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη, την καταστροφή του ιστορικού ναού.

Το γεγονός, όπως φαίνεται, αποτυπώθηκε και στους δείκτες πωλήσεων, καθώς από χθες, την επομένη της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, το ομώνυμο έργο του Βίκτωρος Ουγκώ «ξεπουλάει» και βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων του Amazon!

Μάλιστα στη λίστα με τα περισσότερο ευπώλητα βιβλία, εκτός από τις κλασικές εκδόσεις του βιβλίου, βρίσκονται τέσσερις ακόμα, αποτυπώνοντας την δίψα του κοινού να μάθει ακόμα περισσότερα για το ιστορικό μνημείο που καταστράφηκε μερικώς.

Ίσως αυτό μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και δικαίωση για τον σπουδαίο συγγραφέα, που με το έργο του ανέδειξε το μνημείο και συνέβαλε στην παγκόσμια αναγνώρισή του. Είναι γεγονός πως ακόμα και όσοι δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί στην πραγματικότητα την Παναγία των Παρισίων, νιώθουν πως την «γνωρίζουν» μέσα από την ιστορία του Ουγκώ, που εκτός από το βιβλίο του, έγινε πολλές φορές ταινία - ακόμα και κινουμένων σχεδίων.

Out There - The Hunchback of Notre Dame


Η «Παναγία των Παρισίων» του Ουγκώ μιλά για την ιστορία του καμπούρη, άσχημου κωδωνοκρούστη, του Κουασιμώδου, που ζει κλεισμένος στο ναό, υπό τις απειλές του αρχιεπισκόπου Φρόλο. Η τύχη του αλλάζει όταν γνωρίζει την όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα, την οποία όμως ο Φρόλο κυνηγά ανελέητα...

Λέγεται ότι όταν ο Ουγκώ έγραψε το βιβλίο του, το 1831, είχε σκοπό να στρέψει την προσοχή των πολιτών στην Παναγία των Παρισίων που κατέρρεε ασυντήρητη, πράγμα που πέτυχε. Προφανώς το έργο του έχει την δύναμη να τα καταφέρει και πάλι.

The Hunchback of Notre Dame 1956 PART 2
Κλείσιμο






Ο καμπούρης της Παναγίας των Παρισίων (ελληνικοί υπότιτλοι)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης