Matinée Γαλλικής Μουσικής για Φλάουτο και Πιάνο

Matinée Γαλλικής Μουσικής για Φλάουτο και Πιάνο

Η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και η Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) σε έργα των Saint-Saëns, Fauré, Debussy, Ravel, Boulanger, Satie, Poulenc, Sancan στην τελευταία, πέμπτη συναυλία του φετινού κύκλου των Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών «Milk, Coffee & Cookies», που ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30 μ.μ.

NataliaGerakis__MariaPetropoulou
Όλη η Essence, το απόσταγμα της Γαλλικής Μουσικής της ρομαντικής, ιμπρεσιονιστικής και μεταϊμπρεσιονιστικής περιόδου (19ος-20ός αι.) σε ένα πρωινό για φλάουτο & πιάνο, στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών «Milk, Coffee & Cookies» που πραγματοποιούνται για 2η χρονιά στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου. Πρόκειται για έναν θεσμό που αγαπήθηκε πολύ την πρώτη σεζόν που παρουσιάστηκε και ακολουθεί την παράδοση των matinée συναυλιών του εξωτερικού, παρουσιάζοντας στο κοινό σπουδαίους μουσικούς σε κλίμα παρέας και καλλιτεχνικής μυσταγωγίας. 

INFO
Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Β' Σκηνή)
Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Πληροφορίες-κρατήσεις: 211 4117878
Τιμές εισιτηρίων: 15 € / 10 € φοιτητικό / 5 € άνεργοι, ατέλειες
Προπώληση: Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης,
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
(διάρκεια: 60')
Ναταλία Γεράκη, φλάουτο
Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο

1. Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Romance
2. Lili Boulanger (1893-1918)
D' un Matin de Printemps
3. Gabriel Fauré (1845-1924)
Sicilienne
4. Claude Debussy (1864-1918)
Les Collines d' Anacapri
πρελούδιο αρ.3 για πιάνο σόλο
5. Maurice Ravel (1875-1937)
Pavane pour une infante défunte
6. Pierre Sancan (1916-2008)
Sonatine
7. Erik Satie (1866-1925)
Gnossienne
Κλείσιμο
αρ.1 για πιάνο σόλο
8.Francis Poulenc (1899-1963)
Σονάτα για φλάουτο και πιάνο


Ναταλία Γεράκη, φλάουτο
www.nataliagerakis.com | www.facebook.com/NataliaGerakis

Ελληνίδα φλαουτίστα με διεθνή παρουσία (συμμετοχές σε φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε Ασία, Αφρική και Ν.Αμερική). Είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια (Springiersbacher Meisterkurse/ Γερμανία, Masterclasses Adams European Flute Center/Ολλανδία, International Forum for Flute und Pianο/Λουξεμβούργο, Deutscher Tonkünstlerverband Instrumentenkurse/Γερμανία, Semaine de la Francophonie Lusaka/Ζάμπια, Masterclass Universidad Mayor Santiago/Χιλή, Masterclass Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη). Διδάσκει Μεθoδολογία Φλάουτου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο (Ακαδημία) Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης και είναι καθηγήτρια φλάουτου στο Ωδείο Αθηνών. Ως μουσικός ορχήστρας, συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με την Ορχήστρα Δωματίου της Βυρτεμβέργης, την Κρατική Όπερα της Στουτγάρδης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα/Armonia Atenea και υπήρξε κορυφαία Α' της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Έχει ηχογραφήσει για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία και το Τρίτο Πρόγραμμα του Eλληνικού Ραδιοφώνου. Κυκλοφορούν 2 δισκογραφικές δουλειές της: Terra e Aria με έργα για φλάουτο και άρπα (Spektral) και CLAUDE DEBUSSY la musique à moi (Utopia Music/Μικρή Άρκτος). Μουσική σπούδασε στο Παρίσι (Conservatoire Municipal Nadia & Lili Boulanger, Διπλώμα φλάουτου με το πρώτο βραβείο της πόλης του Παρισιού) και στη Στουτγάρδη (Staatliche Hochschule für Musik & Darstellende Kunst Stuttgart, τάξη Prof. Jean-Claude Gérard) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.


Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο
www.facebook.com/maria.papapetropoulou.9

Η Μαρία Παπαπετροπούλου σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο «Αθήναιον» Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, από όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜasterofArts) με άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία, όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει επίσης για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, για τη Subways Music (CD "Το Μουσικό Κουτί & άλλες μελωδίες" με ανέκδοτη μουσική του Χρήστου Μεντή), και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, συνοδεία και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης