Αντζέλικα Χιούστον για τη νύχτα του βιασμού: «Ο Πολάνσκι μου είπε ότι έβγαζε φωτογραφίες το 13χρονο κορίτσι»

Αντζέλικα Χιούστον για τη νύχτα του βιασμού: «Ο Πολάνσκι μου είπε ότι έβγαζε φωτογραφίες το 13χρονο κορίτσι»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός γυρίζει πίσω τον χρόνο στο 1977 και θυμάται την στιγμή που μπήκε στο σπίτι του τότε συντρόφου της, Τζακ Νίκολσον και έπεσε πάνω στον Ρομάν Πολάνσκι και την 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ

 Αντζέλικα Χιούστον για τη νύχτα του βιασμού: «Ο Πολάνσκι μου είπε ότι έβγαζε φωτογραφίες το 13χρονο κορίτσι»
Λίγες ημέρες μετά την παρόλιγον σύλληψη του Ρομάν Πολάνσκι από τις αμερικανικές αρχές στην Πολωνία -όπου ο σκηνοθέτης και φερόμενος ως βιαστής ανηλίκου είχε μεταβεί για να παραβρεθεί στα εγκαίνια Μουσείου Ιστορίας των Εβραίων- η Αντζέλικα Χιούστον γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1977 και μιλάει για την νύχτα βιασμού της 13 χρονης τότε Σαμάνθα Γκέιμερ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μπαίνοντας στο σπίτι του τότε συντρόφου της Τζακ Νίκολσον, βρήκε την κάμερα και το μπουφάν του 81χρονου σήμερα σκηνοθέτη, στην κουζίνα. «Λίγο αργότερα ο Ρομάν Πολάνσκι εμφανίζεται με ένα κορίτσι, μου τη σύστησε και μου είπε ότι έκαναν φωτογράφιση» λέει η Χιούστον στους  Sunday Times και συνεχίζει: «Ο Ρομάν μάζεψε το μπουφάν του και τις κάμερες και έφυγαν μαζί. Δεν σκέφτηκα κάτι άλλο πέρα από αυτό που μου είπε». Την επόμενη ημέρα, η Χιούστον είδε στην πόρτα της αστυνομικούς. «Με ακολούθησαν στον επάνω όροφο όπου τους υπέδειξα ένα συρτάρι, μέσα στο οποίο βρήκαν κάνναβη. Eψαξαν την τσάντα μου και βρήκαν μέσα ένα γραμμάριο κοκαΐνη».

Πέρυσι, η 51χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ, μέσα από το βιβλίο της «The Girl: A Life In The Shadow Of Roman Polanski», περιέγραψε με φρικιαστικές λεπτομέρειες όσα υπέστη, από τον 43χρονο τότε σκηνοθέτη, Πολάνσκι, στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον. Όπως αποκάλυψε η Γκέιμερ, ο σκηνοθέτης με την πρόφαση ότι ήθελε να τη φωτογραφίσει για το περιοδικό Vogue, τη νάρκωσε και τη βίασε.

Τότε, ο Πολάνσκι μπήκε στη φυλακή μόνο για 48 ημέρες, στη συνέχεια πήρε το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι κι έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης