Καναδός αρχαιολόγος: Στοιχηματίζω ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται η Ολυμπιάδα

Καναδός αρχαιολόγος: Στοιχηματίζω ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται η Ολυμπιάδα

Ο επιμελητής Δυτικών Πολιτισμών στο καναδικό Μουσείο Ιστορίας της Οτάβας είπε ότι «ένοικος» του τάφου είναι μάλλον η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Καναδός αρχαιολόγος: Στοιχηματίζω ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται η Ολυμπιάδα
Μέχρι και στοίχημα ότι ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη «κρύβει» μέσα του τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Ολυμπιάδα, έβαλε ο αρχαιολόγος Τέρενς Κλαρκ, επιμελητής Δυτικών Πολιτισμών στο Μουσείο Ιστορίας της Οτάβας.


Κλείσιμο
Ο κ.  Κλαρκ βρέθηκε χθες σε  εκδήλωσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση της περιοδείας στη Βόρειο Αμερική της έκθεσης “The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great. Ωστόσο, εκεί τον εντόπισαν δημοσιογράφοι οι οποίοι τον ρώτησαν για το μνημείο της Αμφίπολης, το οποίο έχει «μαγέψει» τους τελευταίους μήνες όλο τον κόσμο.

Αφού ανέφερε ότι από την ανασκαφή στον μεγαλοπρεπή τύμβο αναδύονται εξαιρετικά γλυπτά και συγκινητικά ευρήματα, ο κ. Κλαρκ είπε ότι στοιχηματίζει ότι στον τάφο βρίσκεται κάποια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα και συγκεκριμένα, η Ολυμπιάδα.

«Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα μάντευα ότι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή», είπε, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μνημείο πολύ σημαντικό, ασχέτως με ποιο κομμάτι της ιστορίας θα συνδεθεί τελικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης