Αμφίπολη: Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ έπιασαν δουλειά - Θα βρεθούν και άλλοι τάφοι;

Αμφίπολη: Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ έπιασαν δουλειά - Θα βρεθούν και άλλοι τάφοι;

Το νέο επιστημονικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλείται να διερευνήσει αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες

Σε εφαρμογή τίθεται η διερεύνηση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη έγιναν οι πρώτες δοκιμές από το Τμήμα Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ερευνητικής προσπάθειας είναι «η τρισδιάστατη απεικόνιση του τύμβου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το νέο επιστημονικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλείται να διερευνήσει αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες.

«Το ενδιαφέρον τώρα είναι η συνεργασία μας με το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την τρισδιάσταση αποτύπωση του τύμβου. Το πρόγραμμα του Πολυτεχνείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Χθες έγιναν οι πρώτες δοκιμές στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Σε ερώτηση για το πώς θα χαρακτήριζε το μνημείο, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Θα το χαρακτήριζα απαράμιλλο».

Στο χώρο της ανασκαφής πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα η αποχωμάτωση του ορύγματος που αποκαλύφθηκε στον τρίτο θάλαμο του μνημείου. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

jojo

Αααααα ρε μπραβοοο! Κατερίνα; Τα μαθα από τον αδερφο σου τον Παοκ-Αρη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oi_petres1

Επί τρεις μήνες, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ο λόγος αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών, θα αποδοθεί σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), με τη μορφή θεατρικών δρώμενων (performances). Η παρακολούθησή τους από τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας είναι ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο).

dipethe_main01

Από τις 4 μέχρι τις 12 Αυγούστου - Το πρόγραμμα των παραστάσεων (που θα ξεκινούν στις 7:30 μμ διάρκειας μιάμισης ώρας) έχει ως εξής:  4/8/2018 – Αρχαίο θέατρο Καλυδώνας, 6/8/2018 – Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας, 8/8/2018 – Αρχαίο θέατρο Μακύνειας, 10/8/2018 – Αρχαίο θέατρο Οινιαδών, 12/8/2018 – Αρχαίο θέατρο Στράτου