Ο Κόπολα αποχαιρετά τον Τζιν Χάκμαν: «Ήταν μεγάλος καλλιτέχνης, εμπνευσμένος και υπέροχος»

Ο Κόπολα αποχαιρετά τον Τζιν Χάκμαν: «Ήταν μεγάλος καλλιτέχνης, εμπνευσμένος και υπέροχος»

Ο Χάκμαν και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στην κατοικία τους στη Σάντα Φε

Ο  Κόπολα αποχαιρετά τον Τζιν Χάκμαν: «Ήταν μεγάλος καλλιτέχνης, εμπνευσμένος και υπέροχος»
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Τζιν Χάκμαν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύζυγό του και τον σκύλο τους χθες, Τετάρτη, στο σπίτι τους στη Σάντα Φε, χαιρετίζοντας έναν «μεγάλο καλλιτέχνη», «εμπνευσμένο και υπέροχο» με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία "Η Συνομιλία" («The Conversation»), που έχει αφήσει ιστορία.

"Η απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη είναι πάντα αιτία πένθους και τιμής: ο Τζον Χάκμαν, ένας σπουδαίος ηθοποιός, εμπνευσμένος και υπέροχος στο έργο του και στην πολυπλοκότητά του. Πενθώ για την απώλεια του και τιμώ την ύπαρξη και την προσφορά του", έγραψε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στο κοινωνικό δίκτυο Instagram.

Ο τιμημένος δύο φορές με βραβείο Οσκαρ 95χρονος Αμερικανός ηθοποιός Τζιν Χάκμαν και η 63χρονη σύζυγός του Μπέτσι Αρακάουα βρέθηκαν νεκροί στην κατοικία τους στη Σάντα Φε, στην αμερικανική πολιτεία του Νέου Μεξικού, ανέφερε νωρίτερα σήμερα η ιστοσελίδα Santa Fe New Mexican.

THE CONVERSATION - Official Trailer - Directed by Francis Ford Coppola, starring Gene Hackman


Η ιστοσελίδα επικαλείται τον σερίφη της κομητείας της Σάντα Φε Άνταν Μεντόζα, ο οποίος αναφέρει ότι το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μαζί με τον σκύλο του και ότι δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Ο Χάκμαν είχε βραβευτεί με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1971 Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία (The French Connection) καθώς και με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1992 Οι Ασυγχώρητοι (Unforgiven).

Πρώην πεζοναύτης, ο Χάκμαν εμφανίστηκε σε περισσότερες από 80 ταινίες καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις στη διάρκεια της καριέρας του που ξεκίνησε τα χρόνια του '60.

Κλείσιμο
Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Με τη δεύτερη σύζυγό του, την πιανίστρια Μπέτσι Αρακάουα, είχαν παντρευτεί το 1991.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πόρισμα Τέμπη: Δείτε όλο το κείμενο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ στα αγγλικά για την τραγωδία

Ο 95χρονος Τζιν Χάκμαν και η 63χρονη σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στη Σάντα Φε

Ληστής έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με 72χρονη σε χωριό του Ναυπλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης