Γιάννος Περλέγκας: Ο γνωστός ηθοποιός στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη με ακροβάτες και χορευτές

Γιάννος Περλέγκας: Ο γνωστός ηθοποιός στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη με ακροβάτες και χορευτές

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Ροές

Giannos_Perlegas
Ο Γιάννος Περλέγκας, ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του, συνεργάζεται, για πρώτη φορά, με την ομάδα ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται», σε ένα νέο ανέβασμα της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», που θα φιλοξενείται από τις 17 Μαΐου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Ροές.
Giannos_Perlegas2
Οι αριστοφανικοί «Βάτραχοι» παρουσιάζονται ως ένα σύγχρονο αφηγηματικό οπτικοακουστικό ντελίριο, μέσα από τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού escape room. Ανασκευάζεται κωμικά ο πανανθρώπινος φόβος και το δέος του Κάτω Κόσμου, ιδωμένου ως ένα ταξίδι με καραβάκι, σε άγνωστα νερά, που όλα όμως θυμίζουν την καθημερινότητα.

Εμφανίζονται δυαδικά σχήματα και αντιθετικά δίπολα: Πρωτότυπο και αντίγραφο, ζωικό και ανθρώπινο, θεός και θνητός, αφέντης και δούλος, συνενοχή και σύγκρουση, αλληλεξάρτηση και αλληλοεξόντωση.

Κλείσιμο
Ο θεός Διόνυσος και ο δούλος του ο Ξανθίας κατεβαίνουν στον Κάτω Κόσμο, για να φέρουν πίσω τον Ευριπίδη, τον μεγάλο ποιητή.  Ο θεός Διόνυσος, μόνο ως μεταμφιεσμένος σε Ηρακλή, θα τολμήσει να εισέλθει στο σκοτεινό Άδη και ο Ξανθίας είναι ο πρώτος δούλος στην ιστορία που θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το διάσημο βρεκεκέξ κοάξ κοάξ δίνει τον ευτράπελο τόνο του στην κωμική περιδιάβαση των ηρώων, που όμως δεν είναι μια απλή εξωτική περιπλάνηση, αλλά η κωμική εκδοχή μιας κατάβασης στον Άδη.  Είναι η  κοπιώδης πορεία της μύησης. Ο μυούμενος δε μαθαίνει αλλά πάσχει.

Η ομάδα μεταφέρει το αρχετυπικό αυτό ντουέτο , σ ένα σύγχρονο δωμάτιο απόδρασης, ένα ζωντανό παιχνίδι γρίφων, όπου οι παίκτες βρίσκονται κλειδωμένοι σε έναν ή και περισσότερους χώρους . Στόχος είναι  η απόδραση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ταυτόχρονη λύση  μιας  σειράς από γρίφους και αποστολές. 

Χορός , ακροβασία , λόγος και μουσική μπλέκονται σ ένα αφηγηματικό ντελίριο τυχαίων σφαλμάτων και μεγάλων φιλοδοξιών. Φιγούρες, που προσπαθούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους. Μια χορογραφημένη κωμωδία slapstick. 


Στην παράσταση συμμετέχουν οι Σουγιουλτζή Χριστίνα, Δαμόπουλος Νώντας, Περλέγκας Γιάννος, Αντωνίου Κλέων, Βασιλείου Φίλιππος, Αθανασοπούλου Μαρία, Μουζάκη Φανή , Λινάρδου Αντιγόνη, Παππά Ιλεάννα και Σολδάτος Πάνος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ


Eιδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Ελλάδα, Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους και η Γερμανία δεν καταλαβαίνει το γιατί

«Minerva Red»: Timelapse βίντεο με την αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» την Αθήνα

Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης