Ένας Έλληνας επιστήμονας υποψήφιος για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας

Ένας Έλληνας επιστήμονας υποψήφιος για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας

Ο Dimitris Xygalatas, αναπληρωτής καθηγητής Ανθρωπολογίας και Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, βρίσκεται με το βιβλίο του «Η δύναμη της τελετουργίας» στη βραχεία λίστα της Βρετανικής Ακαδημίας 

Dimitris_Xygalatas_Exof
Ένας Έλληνας επιστήμονας και συγγραφέας βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για το ετήσιο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας.

Ο Dimitris Xygalatas, αναπληρωτής καθηγητής Ανθρωπολογίας και Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, βρίσκεται με το βιβλίο του Η δύναμη της τελετουργίας στη βραχεία λίστα της Βρετανικής Ακαδημίας ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα έργα. 

Το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας απονέμεται κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια σε μη μυθοπλαστικά βιβλία. Η Ακαδημία αναγνωρίζει και βραβεύει το έργο εκείνο που αναζητά την αλήθεια και τη λογική στα πιο δύσκολα μέρη και φωτίζει όλα εκείνα που ενώνουν, διαχωρίζουν και τελικά διαμορφώνουν την πολιτιστική ταυτότητα παγκοσμίως.

Η απονομή θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου ενώ το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 25.000 λιρών.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες.

Η δύναμη της τελετουργίας
Με το βιβλίο του Η δύναμη της τελετουργίας, ο Dimitris Xygalatas κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας μέσα από συμβολικές πράξεις που μας ενώνουν, μας χωρίζουν και μας εμπνέουν.

«Η ανθρώπινη ανάγκη για τελετουργία είναι πανάρχαια, είναι μέρος του είναι μας και στον δυτικό κόσμο αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν εξαλείφεται η τελετουργία αλλά απλώς αλλάζει μορφές», αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑGAZINO.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Dimitris Xygalatas είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Ανθρωπολογία και στις Ψυχολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ανθρωπολογίας. Έχει επίσης διατελέσει ερευνητής στα πανεπιστήμια του Άαρχους και του Πρίνστον, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου LEVYNA στην Τσεχία και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τις Γνωστικές και Εξελικτικές Επιστήμες της Θρησκείας. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα. Για το ρηξικέλευθο έργο του έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως στους New York Times, στο National Geographic, στην Daily Mail, στον Guardian, στο PBS, στο Discovery Channel και στο History Channel.


Ειδήσεις σήμερα:

Μποτιλιαρισμένες οι κεντρικές λεωφόροι στην Αττική - Καθυστερήσεις και στην Αττική οδό


Έτσι ήταν η Ρούλα Κορομηλά ως μαθήτρια με μπλε ποδιά - Δείτε τη φωτογραφία


Η σκηνή του Γιώργου Αγγελόπουλου στη «Γη της Ελιάς» που συγκίνησε το κοινό - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης