Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί το παιδικό μπαλέτο «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί το παιδικό μπαλέτο «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι»

Με τους χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

Xionati_-_balleto_-_megaro
Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια, «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι», συναντούν το κλασικό χορό, από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το ομώνυμο μπαλέτο, που αφιερωμένο είναι αφιερωμένο στα στα παιδιά, παρουσιάζεται από το περίφημο μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης».

Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει σπουδαίες Όπερες, Μπαλέτα και έργα μεγάλων συνθετών. Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού συνεχίζει την πορεία του με σεβασμό στην ιστορία του και παραμένει από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης