Δημήτρης Λάλος: Στο Ηρώδειο με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη

Δημήτρης Λάλος: Στο Ηρώδειο με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράγει η σύζυγός του,. Έλενα Μαυρίδου

bakxes_-_Λαλος
Με την παρουσίασή της στο Ηρώδειο, όπου θα φιλοξενηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου κορυφώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία της τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Λάλο  και τον Γιώργο Χριστοδούλου.

Η παράσταση, η οποία έχει λάβει ιδιαίτερα θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική. Η κινησιολογία βασίζεται στην τελετουργία των Αναστεναριών, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

«Προτείνουμε μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της παράστασης βαθιά στην παράδοση. Συνδυάζοντας τον φυσικό ήχο της λύρας και του νταουλιού με το ηχοτοπίο και το sound design της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, σ’ έναν σκηνικό χώρο όπου τα υλικά της φύσης, αναμιγνύονται και συνομιλούν με σύγχρονα, συνθετικά υλικά, οδηγούμαστε σταδιακά στην βακχεία του έργου του Ευριπίδη. Καθώς εκτυλίσσεται η τραγωδία, τα σώματα των ηθοποιών ελευθερώνονται σε έναν οργιαστικό χορό, καταργώντας τα θεατρικά όρια», αναφέρει η σκηνοθέτις Έλενα Μαυρίδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανικό Μουσείο: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» φωνάζουν Νιγηρία και Κίνα - Η στάση της Ελλάδας

Τι συμβαίνει στον Βόλο; Μπέος κατά Προϊσταμένης Μνημείων - «Τόφαλος, τρώει 7 σοκολατάκια την ώρα, δεν χωράει από την πόρτα»

Μάργκοτ Ρόμπι: Μετά τη Φολέγανδρο επισκέφτηκε τη Σίφνο με τον σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης