Στην Αυστραλία η Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια αρχαιολογικής έκθεσης στο Μουσείο της Μελβούρνης

Στην Αυστραλία η Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια αρχαιολογικής έκθεσης στο Μουσείο της Μελβούρνης

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ekthesi_-_Aystralia
Πάσχα στην Αυστραλία θα κάνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να εγκαινιάσει την αρχαιολογική έκθεση «Ανοιχτοί Ορίζοντες», στο Μουσείο της Μελβούρνης. Στην έκθεση, η οποία αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνέργειας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Μελβούρνης, ο επισκέπτης πλοηγείται σε καινούργιες θάλασσες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας
Στο Σίδνεϊ, η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς υπουργούς, ομογενείς υπουργούς και βουλευτές, συναντήσεις με φορείς της Ομογένειας, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και συνεργασία με τα μέλη των Εθνικών Επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα επισκεφθεί, επίσης, την έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.
Η Λίνα Μενδώνη, το Μεγάλο Σάββατο, θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου. Την Δευτέρα του Πάσχα θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό και την παρέλαση για την εθνική γιορτή της Αυστραλίας ANZAC day, η οποία τιμά τη μνήμη των θυμάτων πολέμου.
Στη Μελβούρνη, η Υπουργός θα συναντηθεί με την Κυβερνήτρια της Βικτώριας Linda Dessau, καθώς και με ομοσπονδιακούς και με ομογενείς υπουργούς. Η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς της ομογένειας, ενώ θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και το Πανεπιστήμιο Latrobe, όπου και η έδρα κλασικών και νεοελληνικών σπουδών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται δύο παρτίδες ρινικού σπρέι

«Αυτό είναι πάνω από τα όρια»: Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν έμαθε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θέλει τεστ πατρότητας

Χάμιλτον και Γουίλιαμς κάνουν «μπάσιμο» με €12 εκατ. έκαστος για την εξαγορά της Τσέλσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης