Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Midori στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Midori στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θα συμπράξει με την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης σε έργα Μπετόβεν

Midori_-violonist_2
Μια από τις πιο επιδραστικές βιολονίστες της εποχής μας, μια καλλιτέχνις με όραμα, αλλά και σπουδαίο ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο, η Midori, έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να συμπράξει με την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει το Koντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες για βιολί και ορχήστρα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν που έχει αποτυπωθεί και δισκογραφικά, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Η έκδοση αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης ηχογράφησης υπήρξε ένα σημαντικό δισκογραφικό γεγονός το 2020, έτος κυκλοφορίας πολυάριθμων cds επετειακού χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του λαμπρού γερμανού συνθέτη.

Εκτός από το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα και τις Ρομάντσες αρ. 1 σε σολ μείζονα και αρ. 2 φα μείζονα, το Festival Strings Lucerne, που θα καθοδηγήσει μουσικά ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Daniel Dodds, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Μπετόβεν την περίφημη Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα.

Πολυβραβευμένη και με διεθνή σταδιοδρομία, η Midori πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη μουσική εμφάνιση με την Φιλάρμονική της Νέας Υόρκης, σε ηλικία μόλις 11 ετών για να κατακτήσει πολύ σύντομα τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου. Η μουσική της δράση συνδυάζεται και τις προσπάθειες που καταβάλλει, μέσω ενός ιδρύματος που έχει δημιουργήσει, για την ανάπτυξη της μουσικής εκπαύδευσης, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία, και την εύκολη πρόσβαση των παιδιών σε αυτήν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιοφάνεια σήμερα, έρχεται διήμερο νέας κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πώς «ναυάγησε» η μομφή του Τσίπρα: Ούτε διαρροές από τη γαλάζια Κ.Ο., ούτε αντικυβερνητικό μέτωπο

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα σε εστίαση και διασκέδαση - Δείτε το ΦΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης