Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ακυρώνει τη δωρεά Λεβέντη για το νέο Μουσείο της Δήλου

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ακυρώνει τη δωρεά Λεβέντη για το νέο Μουσείο της Δήλου

Μετά την εμπλοκή του Βασίλη Λεβέντη, μέλους του Δ.Σ του κοινωφελούς Ιδρύματος International Foundation For Greece, στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη - Τί δήλωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ

mendoni
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) δεν θα αποδεχτεί την δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου μετά την εμπλοκή του μέλους του Δ.Σ. του, Βασίλη Λεβέντη,  στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική απόφαση, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακλήθηκε, προέβλεπε την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης των έργων που θα πραγματοποιούνταν στη Δήλο από το συγκεκριμένο ίδρυμα.

«Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ» ήταν η απάντηση που έδωσε, πριν από λίγο, το ΥΠΠΟΑ στην δήλωση που έκανε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος της Τομεάρχη Πολιτιμού Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους φερόμενους ως δράστες, τον οποίο και κατονόμασε (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), είναι μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece». Η Υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε πρόσφατα απόφαση έγκρισης χορηγίας του εν λόγω Ιδρύματος για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δήλωση μέσω της οποίας καλούνταν η κ. Μενδώνη «να ανακαλέσει άμεσα τη «χορηγία» και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» δεδομένου ότι «η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη».

Σημειώνεται, πάντως, όπως προκύπτει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης σχετικά με τη δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος προς το ΥΠΠΟΑ, που είναι η 31η Δεκεμβρίου, πως η συμφωνία υπεγράφη προτού λάβει χώρα το υπό έρευνα περιστατικό του βιασμού στην συμπρωτεύουσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 23.340 σήμερα τα κρούσματα - Ανέβηκαν στους 106 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο


Ίχνη ουσιών «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις για την 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη


Οι Βρετανοί μεταστρέφονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, λέει ο Guardian
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης