Επιλέγουμε με ασφάλεια την κατάλληλη σχολή χορού!

Επιλέγουμε με ασφάλεια την κατάλληλη σχολή χορού!

Τώρα που η ανάγκη να φροντίσουμε τη σωματική αλλά και την ψυχολογική υγεία των παιδιών μας είναι πιο μεγάλη από ποτέ πρέπει να κατευθυνθούμε ανάλογα και να αποφασίσουμε σωστά.

sisxe_header
Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά θέλουμε να επανέλθουμε σε δραστηριότητες που μας φτιάχνουν τη διάθεση και φροντίζουν την υγεία μας, σωματική και πνευματική. Ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά η σωστή επιλογή Σχολής Χορού είναι σημαντική και οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα κριτήριά τους.

Είναι γεγονός ότι περάσαμε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερες συνθήκες πολύπλευρης ταλαιπωρίας για τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους δασκάλους. Πρέπει λοιπόν να θέσουμε εκ νέου, με περισσότερη σαφήνεια, τις ασφαλείς προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Γι αυτούς ακριβώς τούς λόγους το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.,www.sisxe.com, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελε να ενημερώσει για άλλη μια φορά τους γονείς και τους μαθητές σχετικά με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τις δεκάδες «Σχολές Χορού», οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από την κείμενη νομοθεσία αλλά και με δασκάλους οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση.
SISXE2FWTO
Απαραίτητη η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν λοιπόν οι γονείς ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή είναι ότι η νομοθεσία που καθορίζει το πλαίσιο και τη λειτουργία Σχολών Χορού (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός), απαγορεύει τη διδασκαλία των αυτών των μαθημάτων σε χώρους που δεν έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Περιφέρεια, καθώς επίσης και από δασκάλους που δεν είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διπλώματος ανώτερης επαγγελματικής σχολής της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Πολλοί αγνοούν το γεγονός ότι υπάρχουν κανόνες και ότι βάσει νομοθεσίας (Ν. 1158/81, Π.Δ. 457/83 & 372/83, Ν. 1348/83, Κ.Υ.Α. 107291/9.11.2011 & 107296/9-11-2011, ΑΔΑ: Β4Ω0Γ-65Β) μόνο οι νόμιμες και αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές Χορού - Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές - μπορούν να διδάσκουν όλα τα είδη χορού ή ορισμένα από αυτά, κυρίως Μπαλέτο, Σύγχρονο - Μοντέρνο, Ρυθμική-Μουσικοκινητική Αγωγή, Ιστορικούς και Θεατρικούς χορούς (Character).

Οι Σχολές αυτές έχουν πάρει τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τα αρμόδια τμήματα πολιτισμού των κατά τόπους Περιφερειών, μετά από αυστηρό έλεγχο. Η άδεια αυτή αποτελεί την επίσημη πιστοποίηση ότι πληρούνται οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις (κτιριολογικές, οργανωτικές και προσόντα ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή) για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.
σισχε22
Αυστηρή τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου ασφαλείας έναντι του Covid 19
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, οι Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού, ως Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, λειτουργούν με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας έναντι του Covid 19, καθ’ υπόδειξη των Υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού. Το πρωτόκολλο αυτό, με αίσθημα ευθύνης, τηρείται απαρέγκλιτα για την ασφάλεια διδασκόντων και διδασκομένων.

Κλείσιμο
Σχολές Χορού, χωρίς τις, εκ του Νόμου ορισθείσες, απαραίτητες προϋποθέσεις, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών!
sisxecover

SISXE SPOT 2021
Σας προτρέπουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή Σχολής εκμάθησης του έντεχνου χορού.

Να ζητάτε πάντα να σας επιδεικνύεται η – από την οικεία Περιφέρεια – άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής Χορού που επιλέγετε, καθώς και το αναγνωρισμένο δίπλωμα του δασκάλου που θα αναλάβει τη διδασκαλία των παιδιών σας.

Ο δάσκαλος χορού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του παιδιού, αφού η σωστή εκγύμναση, ιδιαίτερα στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής του, είναι καθοριστική όσον αφορά στη διαμόρφωση ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος και με την κατάλληλη καθοδήγησή του συντελεί στην καλλιέργεια του νου και της ψυχής του.
sisxe1


Οι Σχολές - μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. διαθέτουν ειδικό σήμα - εγγύηση της νομιμότητας - το οποίο αναγράφει και τον αριθμό αδείας τους.



SISXEFWTO

Για τις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού τριετούς φοίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού www.culture.gr

Αναζητήστε τα πλήρη στοιχεία των Σχολών – Μελών του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. στο www.sisxe.com στον κατάλογο ενεργών μελών Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Επαγγελματικές Σχολές Χορού

Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού


Social media info
Facebook: Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος SISXE

You Tube Chanel: SISXE GR 

Instagram: @sisxe_sisxe
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης