Λάκης Λαζόπουλος: Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής με έργα του στην Πάρο - Δείτε τους πίνακές του

Λάκης Λαζόπουλος: Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής με έργα του στην Πάρο - Δείτε τους πίνακές του

Θα φιλοξενηθούν, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα, μαζί με έργα του Απόστολου Χαντζαρά

Lazopoulos_ekthesi
«Προσπαθώ να βρω ένα σημείο προς το οποίο να κατευθυνθώ και το μόνο που βρίσκω να μ’ ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ζωγραφική… έχω την ανάγκη να αποσυρθώ, να πάω στην Πάρο, να ηρεμήσω και να ζωγραφίζω» είχε εξομολογηθεί, πριν λίγες εβδομάδες, ο Λάκης Λαζόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και στο περιοδικό «Gala».. Η επιθυμία του αυτή παίρνει πλέον σάρκα και οστά καθώς ο γνωστός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα ζωγραφικά του έργα, κατά την διάρκεια έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου, από τις 4 έως τις 16 Αυγούστου.
Lazopoulos_pinakas_1

«Μια τυχαία συνάντηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης αυτής η οποία θα περιλαμβάνει έργα του Λάκη Λαζόπουλου και του Απόστολου Χαντζαρά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική πορεία αλλά κοινή επιθυμία την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική.

Οι δυο τους θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τις 20.30 το βράδυ. Θα συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους για πράγματα διαφορετικά, και ίσως αντιθετικά, που όμως συνδέονται με έναν διαλεκτικό τρόπο, που διαμορφώνει την ζωή όλων μας: από την μια μεριά, η απώλεια, η οδύνη, το κενό και η υπέρβασή τους. Υπέρβαση που γίνεται δυνατή μέσα από τη μνήμη, που μετουσιώνεται σε εικόνα. Από την άλλη, η καταφυγή σε ήρωες μυθικούς που μάχονται και νικούν, η αναζήτηση της ομορφιάς και της αθανασίας. Η διαρκής αναζήτηση, η χαρά της δημιουργίας σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο, βρίσκει τον δρόμο προς το φως, την ευφορία και την ομορφιά που προσφέρει απλόχερα το ελληνικό καλοκαίρι.
Lazopoulos_pinakas_2
Κλείσιμο

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της συνομιλίας  αυτών των τόσο διαφορετικών καλλιτεχνών, που όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη συμφιλίωση με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης  με την ανάγκη της να υπερβεί τον εαυτό της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης