«Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω»: Ένα ραδιοφωνικό παραμύθι για παιδιά

«Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω»: Ένα ραδιοφωνικό παραμύθι για παιδιά

Από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την ημέρα των Χριστουγέννων

Iro_Mpezou
Μία ξεχωριστή, ακουστική εμπειρία για όλη την οικογένεια προτείνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για το μουσικό παραμύθι «Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω», που ηχογραφήθηκε και είναι έτοιμο να μαγέψει τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ, δίνοντας τη δική του καλλιτεχνική νότα στη γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας.

OPEN PLAN | Το Ποτάμι Που Ήθελε να Γυρίσει Πίσω

Το μουσικό αυτό παραμύθι της Ελένης Φωτάκη, που απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών ,εμπνεύστηκαν και έντυσαν μουσικά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής. Την ιστορία αφηγήθηκε η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου. Η παράσταση παίχτηκε το περασμένο φθινόπωρο σε απρόσμενους, μη θεατρικούς χώρους της Αθήνας, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, που άνοιξαν τις πόρτες τους σε όλη την οικογένεια.

Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, παρακολουθούμε την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω θα μεταδοθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα, από τις 10:00 το πρωί και για 24 ώρες, μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ . Η ακρόαση είναι δωρεάν.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης και στο εμβόλιο της Moderna

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Αντίστροφη μέτρηση για τον εθνικό εμβολιασμό – Το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα ο εμβολιασμός του Μπάιντεν - Την επόμενη εβδομάδα της Χάρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης