Star Trek: Τρανσέξουαλ και άφυλοι πρωταγωνιστές για πρώτη φορά στην ιστορία του

Star Trek: Τρανσέξουαλ και άφυλοι πρωταγωνιστές για πρώτη φορά στην ιστορία του

Θα εμφανιστούν στον τρίτο κύκλο της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς

Star_Trek2
Από το ξεκίνημά του, δεκαετίες πριν, το «Star Trek» υπήρξε πρωτοποριακό και είχε πάντα το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Η βασική αυτή αρχή επικράτησε σε όλες τις μετέπειτα αναβιώσεις αλλά στις νέες εκδοχές της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας η οποία συνεχίζει να συναρπάζει το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι παραγωγοί του αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω εισάγοντας στο καστ τους πρώτους τρανσέξουαλ και άφυλους χαρακτήρες στην ιστορία του.

Star Trek: Discovery Season 3 Promo


Στον νέο, τρίτο κύκλο του «Star Trek: Discovery», που θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο στην αμερικανική τηλεόραση, θα γνωρίσουμε τον Gray, τον οποίο θα υποδύεται ο τρανσέξουαλ ηθοποιός Ian Alexander αλλά και την άφυλη Adira που θα ενσαρκώνει η Blu del Barrio η οποία έχει επιλέξει ανάλογο κοινωνικό - σεξουαλικό προσανατολισμό και στην προσωπική της ζωή.

Κλείσιμο


«Αποστολή του «Star Trek» ήταν ανέκαθεν να φωτίζει υποεκπροσωπούμενες κοινότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους παραγωγούς της διάσημης σειράς η οποία, σύμφωνα με την παραγωγό Michelle Paradise «θέλει να περάσει το μήνυμα πως είναι το χέρι μας να φτιάξουμε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις που βασίζεται στην εθνικότητα, το φύλο και τις σεξουαλικές επιλογές».

Η Blu del Barrio, πάντως, η οποία συνηθίζει να προσφωνεί τον αυτό της στον πληθυντικό προκειμένου να υπογραμμίσει την πολύπλοκη φύση της, δηλώνει ενθουσιασμένη με τον νέο της ρόλο: «Όταν με ειδοποίησαν πως θα συμμετέχω στο καστ ως Adira δεν είχα ενημερώσει ακόμη τους φίλους μου και την οικογένειά μου για το γεγονός ότι είναι άφυλη. Αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν έμοιαζε σαν μού λέει το σύμπαν προχώρα» δήλωσε με νόημα η ίδια.

gay_couple
Το πρώτο παντρεμένο γκέι ζευγάρι που εμφανίστηκε σε προηγούμενο κύκλο της σειράς


Θα πρέπει, βεβαίως, να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το «Star Trek» κάνει επιλογές υπέρ της διαφορετικότητας. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν το παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι αλλά και η μαύρη πρωταγωνίστρια που εμφανίστηκαν στους προηγούμενους κύκλους της σειράς.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: «Ψευδές αφήγημα» ότι άοπλοι μαύροι πυροβολούνται από λευκούς αστυνομικούς

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 1.184 θάνατοι και σχεδόν 47.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: «Παγώνει» η χρηματοδότηση για την καινοτομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης