Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μια ξεχωριστή συναυλία στον Φάρο
Από τον συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτό με αφερτηρία ένα ποίημα της Κικής Δημουλά
Με ένα επιβλητικό μουσικό έργο, οργανικά δεμένο με τις σαγηνευτικές εικόνες της Αθήνας και του Σαρωνικού στη δύση του ήλιου, με αφετηρία το ποίημα της Κικής Δημουλά «Μια μετέωρη κυρία», ανταποκρίθηκε ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για τη σύνθεση και παρουσίαση ενός έργου για την πρώτη συναυλία από το Ενεργειακό Στέγαστρο, το υψηλότερο σημείου του ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου.
Ένας βαθύς και συναρπαστικός μουσικός και επιτελεστικός στοχασμός πάνω στη σχέση Φύσης και Πολιτισμού, του Ανθρώπου ως μέρους της Φύσης και ως Κυρίαρχου της Φύσης και τη θέση της Τέχνης, και ιδίως της Μουσικής, στο σημερινό αστικό τοπίο και ηχοτοπίο.
Μαζί με τον Δημήτρη Καμαρωτό το έργο ερμήνευσε με εντυπωσιακή τεχνική αλλά και μουσική προσήλωση στην αλήθεια του η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου.
Παρακολουθήστε τη συναυλία στο snfcc.org/kamarotos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.