Οι καθαροί χαμογελαστοί άγγελοι

Οι καθαροί χαμογελαστοί άγγελοι

Μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση από τα Μέγαρα Αττικής που δραστηριοποιείται στην αγορά του ελαιολάδου από το 1875 με την συνδρομή ενός δημιουργικού γραφείου λάνσαρε μια νέα σειρά χειροποίητων σαπουνιών από 100% παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

sapounia_ar1
Η παραγωγική και επιχειρηματική δραστηριότητας της οικογένειας Νικολάου από τα Μέγαρα Αττικής είναι συνδεδεμένη με την ελιά και το λάδι. Μάλιστα, η δραστηριότητα ιστορείται από τα τέλη του 19ου αιώνα τότε που η επαρχία Μεγαρίδος συγκέντρωνε πλήθος αγροτικών αλλά και μεταποιητικών δραστηριοτήτων κυρίως γύρω από την ελιά και το λάδι. Όπως επισημαίνεται από την πλευρά της οικογενειακής επιχείρησης η εκκίνηση της διαδρομής γίνεται το 1875.

Πολύ πρόσφατα η επιχείρηση προχώρησε και σε ένα παραπάνω βήμα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρικής και προϊοντικής ταυτότητας. Η παραδοσιακή δραστηριότητα παραγωγής χειροποίητου σαπουνιού από 100% παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο μπήκε σε νέα καλούπια – με άλλα λόγια, απλές χάρτινες ευφάνταστες συσκευασίες. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η δημιουργία μια ομάδας χαρακτήρων, οι «καθαροί χαμογελαστοί άγγελοι», οι οποίοι με την αισιοδοξία και τη χαρούμενη διάθεση τους έγιναν το πρόσωπο κάθε προϊόντος. Επιπλέον, η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε, επίσης χειροποίητη και φιλική, τονίζει τη μοναδικότητα και την καθαρότητα του προϊόντος.

sapouni



Την ευθύνη για το όλο project είχε η εταιρεία ABC DESIGN COMMUNICATION και ο Κορνήλιος Νικολαϊδης από την θέση του creative director.

Στο site της εταιρείας διαβάζουμε για την διαδρομή της: «Η οικογενειακή επιχείρηση «Nikolaou Family» έχει τις ρίζες της στον προπερασμένο αιώνα, το 1875, όπου ξεκινά τη λειτουργία της.

Κλείσιμο
Το 1875 εκδίδεται η πρώτη άδεια λειτουργίας. Το μικρό τότε ελαιοτριβείο παρήγαγε ελαιόλαδο από τις ελιές της περιοχής και τα δύσκολα εκείνα χρόνια ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία.

Το λιοτρίβι περνούσε από γενιά σε γενιά, από τον πατέρα στο γιο του, αρκεί να το αγαπούσε, να μάθαινε για τις ελιές και τη συγκομιδή τους, να εκτιμούσε την αξία του φρέσκου καρπού, την ευωδιά του πρώτου λαδιού.

Τα χρόνια πέρασαν και η οικογένειά Nikolaou έμεινε σταθερή στην παράδοση, στις αξίες που κληρονόμησε από τους προγόνους της, μα κυρίως στο στόχο της, που είναι να παράγει με τον αποδοτικότερο και ασφαλέστερο τρόπο αυτό που μας χαρίζει η Αττική γη απλόχερα αιώνες τώρα. Το ελαιόλαδο!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης