Κάπου εδώ μεγαλώνει και ο «επόμενος Bill Gates»;

bill-gate

Ο Σπύρος Αρσένης, πέραν από γνώστης όλων των πειρασμών αλλά και των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής είναι και πατέρας δύο αγοριών πράγμα που τον ώθησε να γράψει ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς

Ο Σπύρος Αρσένης είναι, πέραν των (τυπικών) διοικητικών ιδιοτήτων και αρμοδιοτήτων, το πρόσωπο αλλά και η ψυχή του ετήσιου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας αλλά και όλων των άλλων περιφερειακών εκδηλώσεων όπως οι διαγωνιστικές διαδικασίες Match & Develop a Startup, οι θεματικές ημερίδες με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό κα. Επιπλέον, είναι και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόωσωπα της ελληνικής αγοράς που έχει συμβάλλει στη μετεξέλιξη της startup σκηνής σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας που χρόνο με το χρόνο κερδίζει τη μάχη της ωρίμανσης.

Αλλά, ο Σπύρος Αρσένης είναι και ένας δόκιμος συγγραφέας ιδίως σε θέματα εκλαΐκευσης επιστημονικής γνώσης. «Και αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates», ο τίτλος του πιο πρόσφατου βιβλίου του, που συμμετέχει διαγωνιζόμενο στην κατηγορία Ελληνικό non-fiction στα φετινά βραβεία βιβλίου Public.

Από μια σύνοψη που βρήκα στο site του Public διαβάζω τα εξής: Χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς την εποχή του Διαδικτύου!

Οι αγωνίες των γονιών στη σημερινή εποχή του Διαδικτύου είναι λίγο-πολύ ίδιες:
• Πώς μπορώ να καθοδηγήσω το παιδί μου στον κόσμο του Διαδικτύου;
• Πώς θα ωφεληθεί από τις εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης;
• Πώς θα γίνει υπεύθυνος «ψηφιακός πολίτης»;
• Πώς θα αναπτύξει τις ικανότητές του ώστε να μπορεί να γίνει ο «επόμενος Bill Gates»;
• Με ποιους απλούς κανόνες μπορούμε να ελέγξουμε την επίδραση του Διαδικτύου στη ζωή των παιδιών μας –αλλά και στη δική μας;

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί, με απλά λόγια, ο νέος διασυνδεδεμένος κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας –ένας κόσμος που προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης, εποικοδομητικής διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης.

Με αναφορές στα παιδικά χρόνια των ιδρυτών της Microsoft, της Google, του Facebook και του Amazon, παρουσιάζεται η θετική επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας και οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Για κάθε ηλικία του παιδιού, προτείνονται δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας για τη διαδικτυακή τους μόρφωση καθώς και απλοί κανόνες για τα παιδιά και για εμάς τους ίδιους. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων για να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσουμε τους εφήβους σε βασικά θέματα συμπεριφοράς, ενώ ορισμένες από τις ερωτήσεις απευθύνονται σε εμάς, τους γονείς, ως αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση!»

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ξυπολητος πριγκηψ

καλα το αλλο με το τοτο το ξερεις?????????

εδω σε θέλω

Ναι, αλλά αν είναι ο επόμενος Χίτλερ?

κκ

Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το Τζόκερ, παρά το παιδί σου να βγει ο επόμενος Bill Gates.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες