Ο Γιώργος πήρε την μπύρα στα χέρια του

Ο Γιώργος πήρε την μπύρα στα χέρια του

Η διαδρομή του μηχανικού Γιώργου Ντάνου από την Πάτρα που θέλησε να κάνει το πάθος του για την ζυθοποίηση πράξη! Πριν λίγες μέρες ήρθε η πρώτη ανταμοιβή του

ntanos
Ο Γιώργος Ντάνος που εξακολουθεί και δουλεύει ως μηχανικός στη Πάτρα – η επαγγελματική δραστηριότητα που τους δίνει ψωμί αλλά και την άνεση να χαίρεται τα χόμπι του- φαίνεται πως κατάφερε να κάνει ένα μέρος των ονείρων του πραγματικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Απλά, πριν λίγες μέρες έπιασε μια από τις μπύρες που σχεδίασε στα χέρια του. Η μπύρα με την επωνυμία AMMOUSA μπήκε στην παραγωγική διαδικασία και αυτή την στιγμή είναι έτοιμη προς διάθεση. Να υπενθυμίσω ότι η AMMOUSA, μια μπύρα της κατηγορίας English IPA γύρισε από το Λονδίνο και το διαγωνισμό Great Taste Awards 2018 με ένα αστέρι στις αποσκευές της.
ntanos-1

Όπως λέει ο ίδιος «όταν είδα τον διαγωνισμό GreatTasteAwards2018 χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελα να συμμετέχω, γιατί ήταν ο διαγωνισμός που ταίριαζε ακριβώς σε αυτό που ήθελα να κάνω…. να δίνω γεύση στη μπίρα. Έστειλα δύο από τις συνταγές μου οι οποίες και οι δύο διακρίθηκαν, βραβευτήκαν και χαρακτηρίστηκαν από τις καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα η De’KA 5 κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια και η AMMOUSA κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι».

Η διαδρομή της μπύρας του θα ξεκινήσει από την περιοχή του, την Πάτρα αλλά ο Γιώργος την κυνηγάει την δουλειά… «Μπήκαν όλα σε ένα μπουκάλι.. προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη. Η AMMOUSA δεν είναι μόνο μία μπίρα…, είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας, αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία».

Η καινούργια μπύρα του Γιώργου είναι μπύρα «με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης