Το Ιnteractive Storytelling των «Ματωμένων Χωμάτων»

Το Ιnteractive Storytelling των «Ματωμένων Χωμάτων»

Με βάση ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη, του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, ένα συνεργατικό RPG παιχνίδι ρόλων, δράσης και μυστηρίου, προσπαθεί να εξιχνιάσει την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ

matomena-xomata
Τα «Ματωμένα Χώματα», το βιβλιο της Διδώς Σωτηρίου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1962 από τις εκδόσεις Κέδρος.

Στις σελίδες του περιγράφεται η ζωή του Μανώλη Αξιώτη, ενός Μικρασιάτη αγρότη από τον Κιρκιντζέ και αναφέρεται γενικότερα στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη γίνεται η αφορμή για ένα παιχνίδι μυστηρίου που μπορεί να αποκαλύψει τη δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου.

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, και η οργάνωση Challedu (challenging education) πραγματοποιούν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Innovathens, το «Farewell Anatolia», το Escape Room του μυθιστορήματος.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στη σχετική αναφορά του Innovathens στο Facebook : «Πρόκειται για ένα συνεργατικό RPG παιχνίδι ρόλων, δράσης και μυστηρίου, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ. Παίζοντας, οι παίκτες εξερευνούν την δύναμη του interactive storytelling και του βιβλίου. Στο παιχνίδι μια παρέα φοιτητών που αγαπούν τους γρίφους και τα μυστήρια ανακαλύπτουν ένα αντισυμβατικό ταξιδιωτικό γραφείο όπου οι διακοπές γίνονται περιπέτεια για την επίλυση ενός μυστηρίου. Οι παίχτες παίρνουν το ρόλο ενός μέλους της παρέας με συγκεκριμένες ιδιότητες, γνώσεις και ικανότητες, και έχουν ως οδηγό στην περιπέτειά τους κομμάτια από το βιβλίο “Ματωμένα Χώματα” και ένα ξεναγό. Οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν ποιο μέρος να επισκεφτούν, ποια πρόσωπα να ρωτήσουν και ποια στοιχεία να συνδυάσουν για να αποκαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Μανώλη Αξιώτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης