Η τέχνη, η κοινωνία, η πόλη

lolis

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, παρουσιάζει -στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο στην Πόλη»- τον εικαστικό Ανδρέα Λόλη στον χώρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών υπό τη διοργάνωση της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Το City Project | Έργο στην Πόλη είναι ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας της τέχνης και του πολιτισμού.

Με απλά λόγια, «ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέσω του προγράμματος, ο ΝΕΟΝ αποσκοπεί στην παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης» διαβάζουμε σχετικά στην ιστοσελίδα https://neon.org.gr

Για πέμπτη χρονιά φέτος πραγματοποιείται η πρωτοβουλία -υπό τη διοργάνωση της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Με ανάθεση στον καλλιτέχνη εικαστικό Ανδρέα Λόλη εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβριου η έκθεση στον χώρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών υπό την Επιμέλεια της Νάγιας Γιακουμάκη -επιμελήτριας & επικεφαλής Επιμελητικών Σπουδών.

Σε ένα σύντομο βιογραφικό του διαβάζουμε: Γεννήθηκε το 1970. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Carrara στην Ιταλία. Έχει λάβει το Bραβείο «Manucci», το 2008 στην Ιταλία, έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής ενώ έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8 ατομικές.

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο και αποσκοπεί στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Ο ΝΕΟΝ δεν περιορίζεται σε ένα μόνον χώρο. Έδρα του είναι ολόκληρη η πόλη, το ευρύτερο αστικό περιβάλλον. Είναι ένας ζωντανός και ενεργός συνομιλητής με την κοινωνία, τους θεσμούς και το κοινό. Μέσω της τέχνης και των σύγχρονων ιδεών, ο ΝΕΟΝ θέλει να κεντρίσει τις ατομικές συνειδήσεις και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως ένα όχημα συλλογικής συνείδησης. Ο ΝΕΟΝ επιδιώκει να αναδείξει τον πολιτισμό ως βασικό μοχλό προόδου και ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1