Η βιολονίστα της Μονής Λαζαριστών

Η βιολονίστα της Μονής Λαζαριστών

Η 30χρονη Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, μουσικός της νέας γενιάς των ελλήνων βιολονιστών, συμμετέχει σε μια συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, στο ομώνυμο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

lazariston
Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.

Στην γενέτειρά της πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού και στην ηλικία των 13 ετών εισήχθη, ως μαθήτρια με εξαιρετικό ταλέντο, στο Ειδικό Μουσικό Γυμνάσιο Belvedere στην Βαϊμάρη στην Γερμανία, στην τάξη του Καθηγητή Jost Witter. Ακολούθησαν σπουδές με τον Igor Ozim στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ, όπου εκεί έλαβε τον Τίτλο Bachelor και Master of Arts με διάκριση.

Το 2008 η Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής της απένειμε έπαινο για τις εμφανίσεις της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα».

Για την ιδιαίτερη αφιέρωση στην μελέτη της σύγχρονης μουσικής τιμήθηκε το 2010 με το ειδικό βραβείο ερμηνείας σύγχρονου έργου στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού «Szymon Goldberg Award» και το 2014, επιλέχθηκε κατόπιν ακρόασης, ως προωθούμενη καλλιτέχνις από το Διεθνές Ίδρυμα «Yehudi Menuhin Live Music Now».

Η χρονιά του 2017 την βρίσκει να ολοκληρώνει με αριστεία το πρόγραμμα σπουδών «Konzertexamen» στην τάξη της καθηγήτριας Tanja Becker – Bender στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Επιπλέον, -όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα- «Για τις εξαιρετικές της επιδόσεις έχει επανειλημμένα τιμηθεί με υποτροφίες από τον Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», το Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς», από τον Γερμανικό Οργανισμό Deutsche Stiftung Musikleben, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Hermann und Milena Ebel Stiftung» και τέλος το 2017 με τιμητική υποτροφία για το καλλιτεχνικό της έργο από την «Berenberg Bank Stiftung von 1990».

Κλείσιμο
Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε συμμετέχει σε μια συναυλία μουσικής δωματίου με έργα των Mozart, Schubert και Beethoven στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, συνοδευόμενη από την Κerstin Feltz Graz με βιολοντσέλο και τον Ούβε Μάτσκε με πιάνο.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών όπως επίσης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Αυστριακή Πρεσβεία με τίτλο «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018».

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών, «Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα είναι ανοιχτό με την καινούργια του έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart» με δωρεάν είσοδο για το κοινό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης