Game of thrones: τα έξι πρόσωπα στα οποία ποντάρουμε φέτος

Game of thrones: τα έξι πρόσωπα στα οποία ποντάρουμε φέτος

Ποιοι χαρακτήρες περιμένουμε να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στη νέα σεζόν

Game of thrones: τα έξι πρόσωπα στα οποία ποντάρουμε φέτος

Game of thrones – Ποιοι χαρακτήρες περιμένουμε να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στη νέα σεζόν

Κλείσιμο

Η αναμονή τελείωσε! Ο έκτος κύκλος του “Game of thrones” είναι εδώ (και μάλιστα οι πιο ανυπόμονοι μπορούν να παρακολουθούν και φέτος το κάθε επεισόδιο υποτιτλισμένο και σε simulcast από τα κανάλια Novacinema) και πλέον βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, μια και η σειρά έχει εξαντλήσει την ύλη των βιβλίων για τους περισσότερους χαρακτήρες, επομένως δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει! Για αυτό τον λόγο, είπαμε να αρχίσουμε τα στοιχήματα. Παρακάτω θα διαβάσεις για τα πρόσωπα που πιστεύουμε (και ποντάρουμε) ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα σεζόν. Spoiler alert για όσους δεν έχουν δει τον πέμπτο κύκλο και όσους δεν θέλουν ούε να ακούν για σενάρια σχετικά με τη νέα σεζόν.



{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Τζον Σνόου


Είτε ζήσει είτε παραμείνει νεκρός, ο Τζον Σνόου παραμένει το πρόσωπο της σειράς από τη στιγμή που ένα μάτσο «κοράκια» αποφάσισαν ότι έπρεπε να τον ξεφορτωθούν από Αρχοντα Διοικητή της Νυχτερινής Φρουράς επειδή δεν τους άρεσαν οι αποφάσεις που πήρε για την προσφυγική κρίση (επέτρεψε τη μαζική εισροή Αγρίων νότια του Τείχους). Οι θαυμαστές προφανώς και δεν καλύπτονται με τη φράση ο «Τζον Σνόου είναι νεκρός» που εκστομίζουν όποτε βρουν ευκαιρία οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί της σειράς και το επικρατέστερο σενάριο εμπλέκει τη Μελισάντρε και την ικανότητα που έχουν οι ιερείς του Αρχοντα του Φωτός Ρ’λορ να ανασταίνουν τους νεκρούς (θυμάστε τι έγινε με τον Μπέρικ Ντοντάριον στην τρίτη σεζόν;). Μάλιστα, τα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν πριν από την πρεμιέρα του έκτου κύκλου, που δείχνουν τον Ντέιβος να υπερασπίζεται μαζί με λίγους ακόμα το πτώμα του Τζον, δεν έχουν βοηθήσει να καταλαγιάσουν φήμες για την τύχη του.

Ντέιβος Σίγουορθ


Ενας από τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες των βιβλίων του Τζορτζ Μάρτιν και η ηθική πυξίδα του Στάννις, ο Ντέιβος ομολογουμένως δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο έως τώρα. Ηρθε, όμως, επιτέλους η ώρα να ανατείλει το άστρο του. Στα τρέιλερ που προηγήθηκαν της έκτης σεζόν, ο Ιππότης των Κρεμμυδιών είναι από τους χαρακτήρες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί είναι έτοιμος να υπερασπιστεί πάση θυσία τη σωρό του Τζον Σνόου και δεύτερον γιατί έχει πιασάρικες ατάκες, όπως: «Ο πραγματικός πόλεμος είναι αυτός μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών. Και μην απατάστε: Οι νεκροί έρχονται». Παράλληλα, ο Ντέιβος είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να συγκεντρώσει τα υπολείμματα του στρατού του Στάννις μετά το Βατερλό που έπαθε ο τελευταίος στον προηγούμενο κύκλο. Και σίγουρα θα χρειαστούν για τον πόλεμο εναντίον των Μπόλτον που έχουν σφετεριστεί την εξουσία στην άλλοτε επικράτεια των Σταρκ.

Εουρον Γκρέιτζοϊ


Αυτή η επιλογή μπορεί να σου φανεί περίεργη, μια και ο Εουρον (ο μεγαλύτερος από τους μικρότερους αδελφούς του Μπέιλον, πατέρα του Θήον) θα κάνει μόλις φέτος την παρθενική του εμφάνιση. Εξηγούμαι άμεσα: αν και στα βιβλία οι Γκρέιτζοϊ έχουν διανύσει μία μεγάλη διαδρομή, στη σειρά μέχρι στιγμής έχουν φανεί ελάχιστα. Τώρα, λοιπόν, που οι δημιουργοί έχουν εξαντλήσει την ύλη των βιβλίων, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν σε ορισμένα κομμάτια που έχουν αφήσει αναξιοποίητα. Enter Greyjoys. Ο Εουρον, που λες, είναι ο πιο αδίστακτος από όλους. Αρκεί να σου αναφέρω ότι το πλοίο του, Σιωπή, αποτελείται από ναύτες που του έκοψε ο ίδιος προσωπικά τη γλώσσα.

Νταινέρυς Ταργκάριεν

Κάθε χρόνο λέμε ότι αυτό θα είναι το έτος της Νταινέρυς. Και κάθε φορά η τελευταία απόγονος των Ταργκάριεν καταφέρνει να μπλέξει σε μπελάδες που την αποσπούν από τον κύριο στόχο της: να επιστρέψει στο Γουέστερος και να κατακτήσει τον θρόνο που δικαιωματικά της ανήκει με αίμα και φωτιά. Τώρα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη θέση, μια και αιχμαλωτίστηκε από τους Ντοθράκι, οι οποίοι την πηγαίνουν στην πρωτεύουσά τους για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο μεγαλύτερος από τους τρεις δράκους της, ο Ντρόγκον, κυκλοφορεί ελεύθερος και κάποια στιγμή θα αποφασίσει ότι δεν θέλει να βλέπει τη μητέρα του να κακοποιείται από βαρβάρους (κάπως έτσι την έσωσε και στον προηγούμενο κύκλο). Σιγά-σιγά και καθώς βρισκόμαστε στα τρία τέταρτα της σειράς, η Νταινέρυς θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να κάνει προετοιμασίες για να φτάσει στο Γουέστερος. Θα τη δούμε από φέτος να ξεκινά να κάνει σχέδια;

Σάνσα Σταρκ


Τα τρέιλερ εστιάζουν στην απόδρασή της μαζί με τον Θήον από το Γουίντερφελ (στην προηγούμενη σεζόν τους είδαμε να πηδούν από τα τείχη για να ξεφύγουν από τον ψυχοπαθή Ράμσεϊ). Στις σκηνές αυτές βλέπουμε επίσης να τους περικυκλώνουν -μάλλον οι διώκτες τους-, αλλά βλέπουμε και την Μπριέν να αναλαμβάνει δράση. Αν ήταν να στοιχηματίσω, θα έλεγα πως η Σάνσα καταφέρνει να δραπετεύσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τους ευγενείς που παραμένουν πιστοί στους Σταρκ, μια και ο Τζον θεωρείται νεκρός και η Αρυα συνεχίζει την προετοιμασία της ως νίντζα στην άλλη άκρη του ωκεανού. Η ίδια η Σόφι Τέρνερ, που υποδύεται τη Σάνσα, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο “Entertainment Weekly” ότι αυτή είναι η σεζόν για την οποία είναι περισσότερο ενθουσιασμένη, καθώς ο χαρακτήρας της ορθώνει το ανάστημά του. Οντως, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις, αλλά αυτή τη φορά ίσως να μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα.

Τζέιμι Λάννιστερ


Μία αποστολή είχε ο Τζέιμι σε ολόκληρο τον πέμπτο κύκλο: να προστατεύσει την κόρ..., συγγνώμη, ανιψιά του, Μυρσέλλα. Απέτυχε παταγωδώς και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν τον είδαμε να ταξιδεύει προς το Κινγκς Λάντινγκ, με το βλαστάρι του να ξεψυχά εν πλω. Μετά τις στιγμές πένθους, οι Λάννιστερ πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Τζέιμι. Στα τρέιλερ τον βλέπουμε να στρέφεται εναντίον των θρησκόληπτων φανατικών που κόβουν και ράβουν στην πρωτεύουσα του Γουέστερος. Τον βλέπουμε, όμως, και ανάμεσα σε ένα στρατόπεδο των Λάνιστερ, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε εκστρατεία. Δύο είναι τα σενάρια. Θα κινηθεί είτε εναντίον των Μαρτέλ (των υπευθύνων για τον θάνατο της Μυρσέλλα) είτε εναντίον των Τάλι (της οικογένειας της Κάτλιν Σταρκ) στα Ρίβερλαντς. Πολύς κόσμος ποντάρει στο δεύτερο. Συνάδει, άλλωστε, και με την ύλη των βιβλίων.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης