Τα highlights του "Sons of Anarchy"

Τα highlights του "Sons of Anarchy"

Περιμένοντας να δούμε το μεγάλο φινάλε της σειράς "Sons of Anarchy", επιλέξαμε πέντε από τις καλύτερες σκηνές των έξι πρώτων κύκλων

Τα highlights του "Sons of Anarchy"
Διαπίστωσα πόσο έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου το “Sons of Anarchy”, όταν βρέθηκα στο Harley Davidson Ηellas Club για το
No Remorse Festival. Εκεί είδα αναρτημένη μία σημαία που έγραφε πάνω “Nomads” και σκέφτηκα ότι κάπως έτσι θα ήταν το σήμα ενός ελληνικού παραρτήματος των SAMCRO
(για τους μη γνωρίζοντες, είναι τα αρχικά της «μαμάς» οργάνωσης των χαρλεάδων στην αμερικανική σειρά). Για μένα, το “Sons of Anarchy” πρόκειται από τις καλύτερες σειρές που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Εβλεπα μάλιστα διπλά και τρίδιπλα τα επεισόδια κάθε βράδυ, φτάνοντας σε χρόνο dt τη φετινή, έβδομη σεζόν, η οποία είναι και η τελευταία. Ενόψει, λοιπόν, του γκραντ φινάλε που θα έλθει μαρσάροντας στις οθόνες μας αύριο, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, επιλέξαμε τις πέντε σκηνές των έξι πρώτων κύκλων που μας έκαναν περισσότερο «κλικ». Όπως καταλαβαίνεις, παρακάτω θα ακολουθήσει ένα μάτσο spoilers για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τη σειρά, για αυτό συνιστώ προσοχή.
Κλείσιμο



Ελπίζοντας ότι όσοι δεν έχουν δει τη σειρά προχώρησαν σε άλλα άρθρα ξεκινώ το countdown με τη δολοφονία της Ντόνα, της συζύγου του Οπι Γουίνστον, την οποία είδαμε αποσβολωμένοι να εξελίσσεται στον πρώτο κύκλο. Ο Οπι, κολλητός του Τζαξ Τέλερ (τότε αντιπροέδρου της λέσχης), είχε βγει από τη φυλακή και αμφιταλαντευόταν σχετικά με το εάν θα στραφεί στην οικογένειά του ή στους SAMCRO. Αυτή η διελκυστίνδα τον εμφάνισε αναξιόπιστο στα μάτια του προέδρου Κλέι Μόροου, ο οποίος νομίζοντας ότι είναι «καρφί» διέταξε την εκτέλεσή του. Σε μία τραγική εξέλιξη, όμως, αντί να δολοφονηθεί ο Οπι, εκτελέστηκε η γυναίκα του. Ήταν η πρώτη πράξη ωμής βίας που μας συγκλόνισε ως θεατές και ουσιαστικά μας μύησε στον σκοτεινό κόσμο των SAMCRO. Σε επίπεδο πλοκής, μετά το περιστατικό ο Οπι έπεσε άνευ όρων στην αγκάλη της λέσχης και την παρανομία.



Δεύτερη τοπ σκηνή ήταν η παγίδευση της πράκτορα του ATF Τζουν Σταλ στον τρίτο κύκλο. Η Σταλ είχε γίνει η σκιά των SAMCRO και η εμμονή της να συλλάβει τα μέλη της λέσχης την ώθησε να ξεπεράσει κάθε ηθικό όριο (μεταξύ άλλων, ήταν υπαίτια και για τον φόνο της Ντόνα). Και ενώ φάνηκε τελικά ότι κατάφερε να στριμώξει τη λέσχη, δείχνοντας ότι έθεσε τον Τζαξ με το μέρος της, σε μία επική ανατροπή οι Sons κατάφεραν να την εκτελέσουν, «καθαρίζοντας» ταυτόχρονα και ένα εχθρικό μέλος του πραγματικού IRA. Η εξέλιξη αυτή απέδειξε ότι η λέσχη είναι αποφασισμένη να ισοπεδώσει οποιονδήποτε βρίσκεται στον δρόμο της, ακόμα και εάν ανήκει στην πλευρά του νόμου (και εφόσον αποδειχτεί σκάρτος), αναδεικνύοντας παράλληλα την ευφυΐα του αντιπροέδρου της.

Η τρίτη σκηνή αφορά την εμφάνιση ενός ιδιαίτερου γκεστ σταρ στον τρίτο κύκλο, όταν η Τζέμα και η Τάρα ήθελαν κάποιον ειδικό για να ξεφορτωθούν ένα πτώμα. Τη δουλειά ανέλαβε ο Μπάχμαν. Βρήκες τη σύνδεση; Είναι ένα ψευδώνυμο του Στίβεν Κινγκ. Ναι, ο μάστορας του τρόμου εμφανίστηκε στη σειρά!



Αυτό επίσης που ξεχώρισε, ήταν ο θάνατος του Οτο στη φυλακή, ο οποίος πήρε μαζί του και τον ψυχοπαθή πρώην ranger Λι Τόρικ (λέγε με και βασιλιά Χόρικ στο “Vikings”), που είχε βαλθεί να καταστρέψει τη λέσχη. Ο Οτο ήταν κάτι σαν την ψυχή των SAMCRO. Μπήκε στη φυλακή για μία μικρή ποινή, άρχισε να σκοτώνει κόσμο και να τραβάει τα πάνδεινα για τα συμφέροντα της λέσχης, όμως παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους. Ενα ηρωικό αντίο επί σκηνής στον ιδιοφυή Κερτ Σάτερ, ο οποίος είναι επίσης ο συγγραφέας και παραγωγός της σειράς.



Μαντεύεις ήδη τι άφησα για το τέλος. Μία σκηνή που δεν περίμενε κανένας. Η μία αγαπημένη γυναίκα του Τζαξ, η μητέρα του Τζέμα, σκοτώνει την άλλη αγαπημένη του γυναίκα, τη σύζυγό του Τάρα, σε μία απίστευτα βίαιη και αιματηρή σκηνή που έχει στοιχειώσει εκατομμύρια θεατές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χωθεί μέσα στο σκοτάδι ο Τζαξ, με συνέπεια το αιματοκύλισμα της έβδομης σεζόν. Όπως και να τελειώσει όμως η σειρά, μην ξεχνάς: Ride free or die!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης