Έρχεται το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Έρχεται το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Toyota αναφέρουν πως η ηλεκτρική εκδοχή του Hilux έχει πάρει το πράσινο φως για να περάσει στην παραγωγή. 

toyota_hilux_bev
Είναι γεγονός ότι η Toyota έχει τη δική της φιλοσοφία, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση, επιμένοντας κατά κύριο λόγο σε υβριδικά μοντέλα, στα οποία πρωτοπορεί εδώ και δεκαετίες. Τα διστακτικά βήματα του ιαπωνικού κολοσσού, στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αιτιολογούνται από τις εταιρικές εκτιμήσεις, δια στόματος του προέδρου, Ακίο Τογιόντα, ότι τα EV δεν πρόκειται πραγματικά να ξεπεράσουν το 30% της παγκόσμιας αγοράς. Υπάρχουν, όμως και οι εξαιρέσεις.
Μετά την αποκάλυψη ενός πρωτοτύπου στα τέλη του 2022, η Toyota επιβεβαιώνει ότι το Hilux Revo BEV θα βγει στην παραγωγή στα τέλη του επόμενου έτους (2025)! Η σημαντική αποκάλυψη έγινε από στέλεχος της εταιρείας σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στο Reuters. Το αμιγώς ηλεκτρικό pick up πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ταϊλάνδη, όπου η εν λόγω κατηγορία αντιπροσωπεύει παραπάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων.
Κλείσιμο
Το επερχόμενο ηλεκτρικό Hilux, θα ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό Isuzu D-Max, το οποίο επίσης πρόκειται να παραχθεί στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Toyota αναφέρει ότι το διαχρονικό pick up της, θα είναι κατά κύριο λόγο υπόθεση της Ταϊλάνδης, αλλά λόγω της απήχησης του μοντέλου είναι πολύ πιθανή η εξαγωγή του στις παγκόσμιες αγορές.
Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες , ωστόσο το ενδιαφέρον της φαίνεται να επικεντρώνεται στην παραγωγή ισχυρών μπαταριών, που θα εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή αυτονομία, για ένα σκληροτράχηλο μοντέλο, αυτών των χαρακτηριστικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης