Η Hyundai στα σαλόνια των supercars

Η Hyundai στα σαλόνια των supercars

Κόστος αντίστοιχο ενός supercar αναμένεται να έχει το μοντέλο παραγωγής της Hyundai που θα βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο N Vision

hyundai_n_vision74__3_
Η Hyundai πρόκειται να παρουσιάσει το 2026 το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων υδρογόνου N74, το οποίο βασίζεται στην ιδέα N Vision 74. Αυτό το πρωτοποριακό όχημα αναμένεται να έχει περιορισμένη παραγωγή 200 μονάδων με κόστος που υπολογίζεται κοντά στις 350.000 ευρώ, στο επίπεδο δηλαδή ενός παραδοσιακού supercar.
Η Hyundai ήταν αρχικά διχασμένη σχετικά με την παραγωγή του N74. Ωστόσο, πληροφορίες από προμηθευτές εξαρτημάτων και πατέντες δείχνουν ότι το project προχωράει. Οι προμηθευτές αναπτύσσουν επί του παρόντος εξαρτήματα για τα πρωτότυπα εξέλιξης, με στόχο την ενίσχυση της ισχύος πέραν των αρχικών 680 ίππων του concept. Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.
Το concept N74, εμπνευσμένο από το Hyundai Pony Coupe του 1974, διαθέτει σύστημα κίνησης με fuel cells, κάτι που το κάνει αρκετά διαφορετικό από όλα τα supercars. Αν και η Hyundai δεν έχει μιλήσει για το μοντέλο παραγωγής, οι πατέντες που κατατέθηκαν πέρυσι για ένα σύστημα κίνησης με υδρογόνο και πόρτες χωρίς πλαίσιο ευθυγραμμίζονται με το σχεδιασμό του concept.
Κλείσιμο
Ένα εμπορικό σήμα για το όνομα N74 και περαιτέρω πατέντες υποδηλώνουν ότι η Hyundai προετοιμάζεται για την παραγωγή. Η αναμενόμενη τιμή του N74 το τοποθετεί πάνω από μοντέλα όπως η Maserati MC20 και η Aston Martin DB12.
Παρά το υψηλό κόστος του, το N74 υπόσχεται να είναι μοναδικό, αξιοποιώντας την επιτυχία της Hyundai με τα μοντέλα Ν, όπως το Ioniq 5 N και το Elantra N.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης