Το νέο MINI John Cooper Works επιμένει στη βενζίνη

Το νέο MINI John Cooper Works επιμένει στη βενζίνη

Θερμικό κινητήρα θα έχει το νέο MINI John Cooper Works που θα κάνει το ντεμπούτο του στον απαιτητικό 24ωρο αγώνα του Nürburgring.

MINI_JCW__4_
Οι λάτρεις του MINI και οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου νέου MINI John Cooper Works στο φετινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring, έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής στον κόσμο.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πρόκληση για οδηγούς και ομάδες στην εμβληματική διαδρομή Nürburgring-Nordschleife σε μια εξαντλητική, ολοήμερη μάχη ταχύτητας, δεξιοτήτων και αξιοπιστίας.
Το νέο βενζινοκίνητο MINI John Cooper Works, ντυμένο με ειδικά σχεδιασμένο καμουφλάζ από την Ομάδα Σχεδιασμού της MINI, αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά κόκκινα και λευκά χρώματα που χρησιμοποιούσαν τα κλασικά Μini στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της δεκαετίας του 1960.
Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024, το νέο MINI John Cooper Works θα είναι διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκίνητες όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα βλέπουμε ότι το νέο σπορ MINI θα έχει πιο επιβλητική μάσκα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, έναν ογκώδη πίσω διαχύτη καθώς και μία μεγάλη αεροτομή.
Κλείσιμο
Ως προς τον κινητήρα, θα υπάρχει και πάλι ο δίλιτρος τούρμπο, πιθανότατα με αυξημένη ιπποδύναμη. Βελτιώσεις θα υπάρχουν και στην ανάρτηση, τα φρένα ενώ αναμένεται να γίνει σημαντική προσπάθεια ώστε να μειωθεί το βάρος.
Όπως και το Golf GTI, το νέο JCW θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μετά τη διακοπή της παραγωγής χειροκίνητου κιβωτίου με την περσινή ειδική έκδοση.
Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης της Mini στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 1964, το αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει το χαρακτηριστικό λογότυπο «37», τιμώντας την πλούσια παράδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού της MINI.
Το νέο MINI John Cooper Works #317 θα συμμετάσχει από την ιδιωτική αγωνιστική ομάδα Bulldog Racing, και θα αγωνιστεί στην κατηγορία SP 3T με την ονομασία «MINI John Cooper Works PRO». Μια άλλη συμμετοχή θα είναι το μαύρο MINI John Cooper Works #474 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο στις περσινές 24 ώρες του Nürburgring.
Ραντεβού για την πρώτη εμφάνιση του νέου MINI JCW στις φετινές 24 Ώρες του Nürburgring από την 1η έως τις 2 Ιουνίου 2024, ενώ η επίσημη εμπορική του πρεμιέρα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης