Σε δοκιμές εξέλιξης τα νέα μοντέλα της Lamborghini

Σε δοκιμές εξέλιξης τα νέα μοντέλα της Lamborghini

Η Lamborghini ολοκληρώνει οσονούπω τις δοκιμές των πολυαναμενόμενων plug-in υβριδικών Huracan και Urus.

240328135746_lamborghini-huracan

Με την παρουσίαση της Revuelto, η Lamborghini αλλάζει σελίδα στην ιστορία της, κάτι που θα τονιστεί ακόμα περισσότερο στην παρουσίαση των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων εντός του 2024.

Όπως έχει εδώ και καιρό γνωστοποιηθεί, ο αντικαταστάτης της Huracan με την κωδική ονομασία LB63x θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, την ώρα που παρόμοιο κινητήριο σύνολο θα έχει και η νέα γενιά της Urus.

Το ιταλικό supercar αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα, αντικαθιστώντας τον ατμοσφαιρικό V10 που είχε η Huracan, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα εάν θα είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο.

Η μετάβαση στον V8 και τους ηλεκτροκινητήρες πρόκειται να φέρει σημαντικές αλλαγές, καθώς θα μετατοπίσει την μέγιστη ροπή του νέου μοντέλου σε πιο χαμηλές σ.α.λ.

Κλείσιμο
Συνολικά, η LB63x θα είναι αρκετά ισχυρότερη από τη Huracan, που έχει απόδοση 640 ίππους. Η Lamborghini θέλει να κάνει το μεγάλο άλμα και να διαθέσει πάνω από 850 ίππους στο νέο μοντέλο, ώστε να ανταγωνιστεί τον μεγάλο αντίπαλό της, Ferrari 296 GTB.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Lamborghini κατασκεύασε περίπου 25.000 Huracan και μένει να δούμε εάν η LB63x θα μπει σε μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τη ζήτηση του νέου μοντέλου, αλλά και από το χρονικό διάστημα που σκοπεύει η εταιρεία από την Sant’Agata να το διαθέσει στην αγορά.

Όσον αφορά την Urus, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε το best-seller της μάρκας το 2023, με 6.087 συνολικές πωλήσεις. Οι εκδόσεις S και Performante πρόκειται να καταργηθούν βέβαια μετά το λανσάρισμα της Urus PHEV, διότι η νέα γενιά θα είναι αρκετά ισχυρότερη.

Συγκεκριμένα, και στη νέα Urus, αναμένουμε η ιπποδύναμη να αυξηθεί σημαντικά χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Από όσα γνωρίζουμε, πρόκειται να δούμε πάνω από 740 ίππους, την ώρα που η κορυφαία έκδοση Performante έχει απόδοση 666 ίππους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης