H Renault αλλάζει τα logistics της

H Renault αλλάζει τα logistics της

Η Renault σπάει τον κανόνα μεταφοράς των καινούργιων αυτοκινήτων της, μιλώντας για τον δια θαλάσσης δρόμο.

230530141035_Ploio-Ro-Ro_I

Για δεκαετίες, τα μεγάλα, εξειδικευμένα πλοία μεταφοράς καινούργιων αυτοκινήτων είναι ο κανόνας για την αποστολή τους δια θαλάσσης. Αυτό ίσως σταματήσει για τη Renault.

Στη Renault, αποφάσισαν να μειώσουν το κόστος μεταφοράς καινούργιων αυτοκινήτων μέχρι τον τελικό προορισμό τους, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τα ειδικά πλοία, που στην ελληνική δημώδη ναυτική γλώσσα φέρουν τον όρο "αυτοκινητάδικα".

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Renault Korea Motors, όπως ονομάζεται από το 2022 η Renault Samsung Motors, αλλάζει τον τρόπο μετακίνησης τους από το εργοστάσιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κορεατικών εφημερίδων αποφασίστηκε να μεταφέρονται μέσα σε κοντέινερ αντί να φορτώνονται απευθείας στα συγκεκριμένα πλοία.

Δηλαδή στα μεγάλων διαστάσεων οχηματαγωγά στα οποία τα καινούργια αυτοκίνητα οδηγούνται μέχρι τη θέση στάθμευσής τους εντός των αμπαριών και ξεφορτώνονται με τον ίδιο τρόπο στο λιμάνι προορισμού τους. Το κόστος μεταφοράς με αυτά τα πλοία έχει αυξηθεί πολύ, γεγονός το οποίο κάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους.

Στη Renault Korea Motors αποφάσισαν να τοποθετούν τα καινούργια αυτοκίνητα σε εμπορευματοκιβώτια, κάτι που μειώνει το κόστος μεταφοράς. Η λύση αυτή εφαρμόζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την αποστολή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους αλλά όχι για τα καινούργια.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκληθεί ζημιά από ενδεχόμενη μετατόπισή τους κατά τη μετακίνησή τους, αλλά και επειδή τα πλοία κοντέινερ κάνουν τον πλου τους με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα «Ro-Ro».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Renault Korea Motors, η εταιρεία σκοπεύει να αποστέλλει κάθε μήνα 1.500-1.700 Arkana τα οποία κατασκευάζονται στο Busan, στο λιμάνι της Χάβρης, στη Γαλλία.

Τα καινούργια αυτοκίνητα θα τοποθετούνται ανά τριάδες σε εμπορευματοκιβώτια και κατόπιν θα φορτώνονται στο αντίστοιχο πλοίο. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να μεταφέρονται τόσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όσο σε Αυστραλία και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης