Ανανέωση για το Polestar 2

Ανανέωση για το Polestar 2

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Volvo η Polestar προχωρά στην ανανέωση και τεχνολογική αναβάθμιση του Polestar 2.

Polestar_Upgrades__2_
Το πεντάθυρο ηλεκτρικό fastback αποκτά μεγαλύτερες μπαταρίες, αυξημένη ισχύ και αυτονομία και γίνεται το πρώτο της Polestar με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.
Μικρές είναι οι αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανανέωσης του Polestar 2 και προφανώς είναι πολύ σημαντικότερες οι αναβαθμίσεις στα ηλεκτρολογικά του μέρη. Μιλάμε για μεγαλύτερη απόδοση ισχύος που πλέον φτάνει τους 300 ίππους (αντί των 231 που ήταν προηγουμένως). Αυτό φυσικά επιφέρει βελτίωση και στις τιμές των επιδόσεων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην πρότερη έκδοσή του, το μοντέλο χρειαζόταν για τα 0-100 χλμ./ώρα 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ τώρα η αντίστοιχη επίδοση είναι 6,2 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 82 kWh παρέχει πλέον αυτονομία που φτάνει έως τα 635 χιλιόμετρα. Νέο στοιχείο για τη γκάμα του μοντέλου, είναι και η «βασική» έκδοση με έναν κινητήρα που έχει μετάδοση στους πίσω τροχούς.
Η έκδοση αυτή που προορίζεται για τις αγορές εκτός ΗΠΑ, έχει ισχύ 272 ίππων και κάνει για τα 100 χλμ./ώρα από στάση μόλις 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία των 69 kWh προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τα 518 χιλιόμετρα. Αν τα δεδομένα αυτά σας φαίνονται γνωστά, είναι γιατί τα είδαμε αντίστοιχα και στα Volvo XC40 Recharge και C40 Recharge.
Σημαντικό είναι επίσης πως η αναβάθμιση του Polestar 2, έχει βελτιώσει και το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, με το αυτοκίνητο να μπορεί να δεχτεί σύνδεση με ταχυφορτιστή 205 kW DC στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία και έως 135 kW σε εκείνες με τη μικρότερη μπαταρία. Τα αυτοκίνητα που θα έχουν τις αναβαθμίσεις αυτές, θα ξεκινήσουν να διατίθενται από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης