Ηλεκτρικό σκάφος με DNA από Polestar

Ηλεκτρικό σκάφος με DNA από Polestar

Η εταιρία Candela παρουσίασε ένα ηλεκτρικό σκάφος με μονάδα ισχύος δανεισμένη από την Polestar.

Polestar_Candela__2_
Η Polestar έχει ήδη κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πολυτελή χαρακτήρα και πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των ηλεκτρικών σκαφών.
Η συνεργασία της με την Candela είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος με τεχνολογία υδροπτερυγίου (hydrofoil) το οποίο θα χρησιμοποιεί σύστημα ηλεκτροκίνησης της Polestar. Το C-8 είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα του Polestar 2 και είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 40 χλμ./ώρα.
Η αυτονομία είναι επίσης εντυπωσιακή καθώς μπορεί να διανύσει 57 ναυτικά μίλια (106 χιλιόμετρα) με μία φόρτιση, ενώ η μετάδοση είναι άμεση μέσω C-POD και ο χειρισμός των υδροπτερυγίων γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό στο Candela C-8 Polestar είναι ότι ήδη έχει πουλήσει 150 μονάδες και είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό σκάφος αυτής της κατηγορίας. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 69 kWh σε αντίθεση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 78 kWh που φοράει το Polestar 2, ενώ η εταιρία αναφέρει ότι η κατανάλωση ενέργειας στο σκάφος έχει μειωθεί κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο αυτοκίνητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης