Η Alpine προχωρά στο ηλεκτρικό SUV GTX-Over

Η Alpine προχωρά στο ηλεκτρικό SUV GTX-Over

Το ηλεκτρικό SUV που έχει προλογίσει η Alpine με το πρωτότυπο GTX-Over αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ως μοντέλο με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον

Alpine_SUV__3_
Ένα crossover/SUV όχημα από την Alpine μάλλον δεν είναι αυτό που ταιριάζει στο προφίλ και στην ιστορία της γαλλικής εταιρείας. Ωστόσο, τα στελέχη της, υπό το πρίσμα της κερδοφορίας που προμηνύεται χάρη την ηλεκτροκίνηση, έκριναν ότι ένα τέτοιο όχημα θα τη βοηθούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω και εδραιωθεί στο πλαίσιο του Όμιλου Renault Alliance στον οποίο ανήκει.
Με την ανακοίνωση δημιουργίας τού GT X-Over, στην Alpine έδειξαν ότι είχαν θέσει τον στόχο τους και ότι πρόκειται να τον υλοποιήσουν. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover/SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στα Renault Mégane E-Tech και Nissan Ariya.
Οι άνθρωποι της εταιρείας από τη Διέππη έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του νέου μοντέλου και τα πρωτότυπα χρησιμοποιούν το αμάξωμα του Dacia Duster ως τρόπο να περάσουν απαρατήρητα όσο το δυνατόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το GT X-Over θα έχει οδική συμπεριφορά και επιδόσεις οι οποίες θα ταιριάζουν σε μια Alpine.
Στο πρώτο σκίτσο που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία βλέπουμε ότι το GT X-Over θα έχει έντονα κεκλιμένο αμάξωμα στο πίσω μέρος του, σαν coupé. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη μέγιστη ισχύ του αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται να είναι περίπου 500 ίπποι, συνδυαστικά, καθώς θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο δεν προορίζεται για σπορ οδήγηση, το αμάξωμά του θα είναι προσεγμένο αεροδυναμικά με τους ανθρώπους της ομάδας τής Alpine στη Formula 1 να συμβάλλουν σε αυτό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας, χάρη στη σχεδίαση του αμαξώματός του θα είναι δυνατόν να αυξηθεί κατά 25 χλμ. η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης