H ΜΙΝΙ εξελίσσει το νέο Cooper

H ΜΙΝΙ εξελίσσει το νέο Cooper

Ένα από τα πιο αγαπητά μοντέλα, το MINI, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στη νέα του γενιά, τόσο ως ηλεκτρικό, όσο και σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως είναι η John Cooper Works.

mini

Κοιτώντας το νέο Mini Cooper από το πλάι, δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά από την υπάρχουσα γενιά, αλλά παρατηρώντας καλύτερα τις λεπτομέρειες, όσο είναι αυτό δυνατό με το κιτρινόμαυρο καμουφλάζ του πρωτοτύπου, διακρίνονται περισσότερες καμπύλες. 

Αξιοσημείωτο είναι πως το μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων «Union Jack» θα διατηρηθεί και στη νέα γενιά του μοντέλου, ενώ όπως φαίνεται, θα έχουμε και πάλι τη διάταξη με το κεντρικό «άνοιγμα» για τις εξατμίσεις στον πίσω προφυλακτήρα.

Το πρωτότυπο Mini Aceman που είδαμε πρόσφατα, μπορεί να μας δώσει και αυτό ορισμένες ιδέες για το πώς το βλέπουν σε επίπεδο αισθητικής το μέλλον του μοντέλου από την ίδια την εταιρεία. Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι το ότι παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου, η MINI ετοιμάζει και την ηλεκτρική και μάλιστα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το ηλεκτρικό θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον σε ότι έχει να κάνει με το μήκος και το μεταξόνιο, ενώ θα είναι και ελαφρύτερο.

Η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου που θα είναι διαθέσιμη με μπαταρία 40 kWh ή 50 kWh και θα εμφανίζει αυτονομία κοντά στα 300 ή 400 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ετοιμάζεται στην Κίνα με τη συνεργασία του εγχώριου κατασκευαστή Great Wall. Αντίστοιχα, οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, φέρονται να χρησιμοποιούν μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας FAAR, όμοια με αυτή που χρησιμοποιεί και το υπάρχον 3θυρο Mini. 

Η παρουσίαση των εκδόσεων αυτών θα γίνει μέσα στο 2023, ενώ εκείνη των ηλεκτρικών εκδόσεων του μοντέλου θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα και στις αρχές του 2024, θα δούμε και τις δυνατές (John Cooper Works) εκδόσεις του μοντέλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης