Προ των πυλών το νέο Audi Q5

Προ των πυλών το νέο Audi Q5

Η νέα γενιά του δημοφιλούς Audi Q5 βρίσκεται πολύ κοντά στη στιγμή της επίσημης πρεμιέρας του καθώς ολοκληρώνεται και ο κύκλος δοκιμών εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες.

Audi_Q5_new__1_
Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστή το νέο Audi Q5 που καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες σε διάφορους ευρωπαϊκούς δρόμους.
O χρόνος μετρά αντίστροφα για τη 3η γενιά Q5 που θα παρουσιαστεί μέσα το νέο έτος για να λανσαριστεί στις αρχές του 2024. Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου θα παρουσιαστεί ένας από τους βασικούς αντιπάλους του γερμανικού SUV, η νέα Mercedes GLC.
Αυτό που περιμένουμε από το νέο Q5 είναι να διατηρήσει περίπου ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο. Η σχεδίαση του αμαξώματος θα είναι επίσης μια εξέλιξη του Q5 που κυκλοφορεί στους δρόμους, ενώ στο μπροστινό μέρος θα υπάρχει μια εμφατική μάσκα με νέο μοτίβο που θα πλαισιώνεται από λεπτούς LED προβολείς. Όσο για το πίσω μέρος αναμένεται να έχει αρκετά στοιχεία από το Q4 e-tron.

Έντονες επιρροές από το ηλεκτρικό Q4 e-tron πιθανολογείται πως θα έχει και το εσωτερικό όπου περιμένουμε μια νέα εκτέλεση του virtual cockpit, νέας γενιάς οθόνες, εξελιγμένο απτικό και ανέπαφο έλεγχο, με πλήρη υποστήριξη σε συνδεσιμότητα και σε συστήματα υποβοήθησης. Τα τελευταία θα είναι εξελιγμένα σε επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 με πιο έξυπνες λειτουργίες για ασφαλέστερες και πιο άνετες μετακινήσεις.
Κλείσιμο
Η βάση και για τη νέα γενιά του Q5 αναμένεται να είναι η δοκιμασμένη μεταβλητή πλατφόρμα MLB, μιας και η Audi δίνει πλέον προτεραιότητα στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Στην ίδια MLB πλατφόρμα θα βασιστεί και το νέο A4 που θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Σχετικά με τους κινητήρες θα είναι όλοι σύμφωνοι με τις προδιαγραφές του Euro 7 που θα τεθούν σε ισχύ από το 2025. Υπενθυμίζεται πως από το 2026 και μετά η γερμανική εταιρία θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα σταματήσει να πουλά συμβατικά μέχρι το 2033. Η γκάμα των κινητήρων θα βασιστεί γύρω από τον αναβαθμισμένο δίλιτρο βενζίνης που θα έχει ήπια υβριδική υποβοήθηση. Σίγουρες θεωρούνται οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 80 χιλιόμετρα, αβέβαιη είναι η συνέχεια για τις ντίζελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης