Το Cupra Formentor VZ5 αγγίζει τους 450 ίππους

Το Cupra Formentor VZ5 αγγίζει τους 450 ίππους

Η ABT παρουσίασε ένα κιτ αναβάθμισης του πεντακύλινδρου 2.5 TSI κινητήρα του Cupra Formentor VZ5 εκτοξεύοντας την απόδοσή του στους 450 ίππους.

ABT_Cupra_Formentor
Η Abt Sportsline έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να απογειώνει την απόδοση και τον δυναμισμό ακόμα και των κορυφαίων εκδόσεων μοντέλων του ομίλου Volkswagen. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπήκε το Cupra Formentor VZ5 με τον πανίσχυρο πεντακύλινδρο 2.5 TSI κινητήρα των 390 ίππων.
Το κιτ αναβάθμισης που παρουσίασε η ABT δεν επεμβαίνει στο hardware του κινητήρα – όπως για παράδειγμα στην τουρμπίνα ή άλλα εξαρτήματα – όμως υπόσχεται μια αναβάθμιση της απόδοσης κατά 60 ίππους ανεβάζοντας την ισχύ στους 450 ίππους. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη μιας ηλεκτρονικής μονάδας που ονομάζεται Abt Power S, που σύμφωνα με την εταιρεία βελτιώνει την αναπνοή και την τροφοδοσία του κινητήρα.

Η μονάδα Abt Power S κοστίζει 4.490 ευρώ, ενώ ο βελτιωτικός οίκος προσφέρει και ένα ακόμα έξτρα στοιχείo με κόστος 490 €, το οποίο έχει να κάνει με την αύξηση και της τελικής ταχύτητας του αυτοκινήτου. Με την προσθήκη του συστήματος αυτού, η τελική ταχύτητα που στην εργοστασιακή μορφή του μοντέλου είναι 250 χλμ./ώρα, φτάνει να είναι 270 χλμ./ώρα.
Κλείσιμο
Με τις επεμβάσεις αυτές, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, είναι μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 3,9 δευτερόλεπτα (4,2” χρειάζεται το μοντέλο στην εργοστασιακή του μορφή). Η Abt, προσφέρει επίσης διαφορετικούς τροχούς για το κορυφαίο Cupra, με διάμετρο που φτάνει έως τις 21 ίντσες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης