Κλασικό Mini με επιδόσεις supercar

Κλασικό Mini με επιδόσεις supercar

Μια χειροποίητη restomod μετατροπή χαρίζει στο κλασικό Mini μια άκρως σκληροπυρηνική φιλοσοφία αλλά και επιδόσεις που μπορούν να κοντράρουν στα ίσια αυτές εξωτικών supercars.

Mini_Spectre_restomod
Η εταιρία Spectre που έχει στο τιμόνι της τον βραβευμένο με Emmy animator, Marco Lii, είναι η υπεύθυνη για την μεταμόρφωση του κλασσικού Mini από ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης σε πύραυλο εδάφους. Το Type 10 όπως ονομάζεται έχει σαν βάση ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Mini στο οποίο όμως ο κινητήρας έχει επανατοποθετηθεί στο κέντρο του αμαξώματος, προέρχεται από την Honda και πλέον δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.
Η ομάδα κατασκευής πίσω από το Type 10 αποτελείται από θαυμαστές του αυθεντικού Mini. Από τις πρώτα στάδια εξέλιξης αποφασίστηκε να διατηρηθεί το εξωτερικό του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κλασικό. Μόνες ενδείξεις για την διαφορετικότητα του Type 10 είναι η εισαγωγή αέρα στην πίσω αριστερή πλευρά καθώς και το πορτπαγκάζ με ενσωματωμένο αεραγωγό και διπλές εξατμίσεις.

Στο εσωτερικό έχει διατηρηθεί η μίνιμαλ φιλοσοφία του αυθεντικού μοντέλου όπως και το κλασικό τιμόνι, όμως έχουν τοποθετηθεί ελαφριά τύπου μπάκετ καθίσματα και roll cage. Πίσω από τα καθίσματα έχει τοποθετηθεί ένας τετρακύλινδρος 2.0 VTEC K20 της Honda με 230 ίππους που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένη ολίσθησης. Φυσικά για την υποστήριξη μιας τέτοιας μετατροπής χρειάστηκε ο ριζικός ανασχεδιασμός της ανάρτησης όμως πέρα από αυτό το αυτοκίνητο έχει διατηρήσει τους μικροσκοπικούς τροχούς 10 ιντσών.
Η πρώτη σειρά παραγωγής του Spectre Type 10 θα περιλαμβάνει μόλις 10 αυτοκίνητα, το καθένα με τιμή 160.400 ευρώ και μια λίστα επιλογών που επιτρέπει σε κάθε ιδιοκτήτη να έχει το αυτοκίνητο προσαρμοσμένο στα μέτρα του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης