Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι

Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι

Πληθωρικό πιάτο με κεφτέδες που γεμίζουν με αβγά και σερβίρονται με αρνάκι και ρεβίθια.

NET-KEFTEDES
Για το αρνάκι και τα ρεβίθια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αρνάκι σε κομμάτια, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κουρκουμά, την κανέλα και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Ρίχνετε τα ρεβίθια, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Για τα αβγά: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε τα έξι από τα επτά αβγά σε μπόλικο νερό για 9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τα κρυώνετε με νερό βρύσης και τα ξεφλουδίζετε.

Για τον κιμά: Σε ένα μούλτι χτυπάτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Έπειτα τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, το τελευταίο αβγό και ζυμώνετε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Χωρίζετε τον κιμά σε έξι μπάλες, όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Μέσα σε κάθε μπάλα κιμά κλείνετε από ένα βρασμένο αβγό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά σε δόσεις τις μπάλες του κιμά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κλείσιμο
Όταν το αρνάκι και τα ρεβίθια είναι έτοιμα, αφαιρείτε το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά επιπλέον να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τις μπάλες του κιμά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης