Στέφανος Κασσελάκης: Ο άνθρωπος που ήρθε για να νικήσει. Έστω και τον Νίκο Ανδρουλάκη
fivi_paraskeva_blog-jijs

Νίκος Μελέτης

Στέφανος Κασσελάκης: Ο άνθρωπος που ήρθε για να νικήσει. Έστω και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Υποτιμούν τον Στέφανο Κασσελάκη όσοι μένουν στο θεατρικό στύλ της δημόσιας παρουσίας του, τον αριβισμό και την εγωπάθεια του

Θα πέσουν έξω όσοι υπολογίζουν ότι ο Σ.Κασσελάκης καίγεται να μην φύγουν από το κόμμα όλοι εκείνοι που διακρίνονται από μια προσωπική αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό στις ιδεολογικές καταβολές τους. Χαλάνε το σάλιο τους εκείνοι που προειδοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπο τον Σ.Κασσελάκη δεν θα έχει σχέση με την Αριστερά.

Ο Σ.Κασσελάκης φαίνεται όλο και πιο καθαρά έχει σχέδιο . Δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για το περίβλημα ,για το κέλυφος του ΣΥΡΙΖΑ. Άδειο από το περιεχόμενο που του έδιναν τα προηγούμενα χρόνια τα στελέχη του. Εξάλλου η αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε διαπαντός με το δείγμα γραφης του ως κυβερνώσας Αριστεράς. Και η συρρίκνωση του στις τελευταίες εκλογές ήταν επιβεβαίωση ακριβώς αυτής της ανώμαλης προσγείωσης στην πραγματικότητα, σε μια κανονικότητα χωρίς Μνημόνια ,χωρίς ακτιβισμό ,χωρίς Πλατείες ,σεισάχθειες και σκισίματα Μνημονίων.

Ετσι βρέθηκε ο αλεξιπτωτιστής Κασσελάκης και τους πηρε την ταμπέλα.

Και τώρα έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κρεμαστεί η επιγραφή . «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε με νέα διεύθυνση» όπως οι παλιές πιτσαρίες που έκλειναν για να ξανανοίξουν με νεα διεύθυνση ως μπιστρό …

Κλείσιμο
Θα ήταν μια έντιμη και ταπεινή ίσως λυση ο ίδιος για να ικανοποιήσει τις άμετρες προσωπικές φιλοδοξίες του να ιδρύσει την δική του πολιτική κίνηση και εκεί να μετρηθεί με το ανάστημα του. Αλλά στον Σ.Κασσελακη δεν ταιριάζουν τα αργά πράγματα.

Τα θέλει όλα να γίνονται γρήγορα. Όπως σπούδασε, όπως βρήκε δουλειά, όπως έκανε λεφτά, όπως έκανε οικογένεια... Ετσι ο διαλυμένος και χωρίς προσανατολισμό και περιεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ την επαύριον των εκλογών ήταν το ευκολότερο θήραμα για έναν doer σαν τον Σ.Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό ,χωρίς την Αριστερίλα και την κομματίλα που του προκαλεί αλλεργία. Είναι εκείνοι που απεχθάνονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκείνοι που δεν ανέχονται την μετριότητα του Ν.Ανδρουλάκη ,εκείνοι που πιστεύουν ότι και θαύματα γίνονται . Οι αντισυστημικοί (να μην τους πω ψεκασμένους) κάθε λογής θα μπορούσαν εύκολα να ακούσουν το κήρυγμα του Σ.Κασσελάκη μια και ο λόγος το απευθύνεται σε ε όλα τα αυτιά και σε μπλε και σε κόκκινους και αριστερούς και δεξιούς. Τις θέσεις του δεν τις γνωρίζει κανείς, στις συνεντεύξεις του ο πηγαίος και γλαφυρός λόγος του χωράει τα πάντα .

Είναι και αυτή η «αδιαμεσολάβητη» σχέση του με τον λαό για την οποία επαίρεται . Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόμμα δεν υπάρχουν όργανα δεν υπάρχουν διαδικασίες ,δεν χρειάζονται θέσεις, παρά μόνο η λαϊκίστικη δημαγωγική σχέση που ελπίζει ότι θα κτίσει με τους ψηφοφόρους.

Ο Σ. Κασσελάκης θεωρεί ότι έχει κοινό να απευθυνθεί ,όταν στην Βουλή είναι ο Κ.Βελόπουλος , η Νικη ,οι Σπαρτιάτες ,η Πλεύση Ελευθερίας, όταν ειχε μπεί στην Βουλή ακόμη και ο Γ.Βαρουφάκης.

Σε αυτό το συνονθύλευμα απευθύνεται . Το ερώτημα βεβαίως είναι εάν όσο περνάει ο καιρός και όσο αποκαλύπτεται καθημερινά και ξεφτίζει το λούστρο ,θα μείνουν να τον ακούν εστω και αυτοί; Και δεν θα του απομείνουν τελικά ολοι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που κατάπιαν το πικρό χάπι Κασσελάκη , ότι το σκαφος που αφησε μισοβουλιαγμένο ο Αλέξης θα κατορθώσει να επιπλεύσει και δεν θα παει αύτανδρο. Αλλά ακομη κι αυτούς πόσο θα μπορέσει να τους συγκρατήσει όταν καθημερινά φλερτάρει με την γραφικότητα που είναι ο χειρότερος εχθρός για έναν πολιτικό.

Ο Σ.Κασσελάκης έχασε την «Ομπρελα» κινδυνεύει να χάσει και την ομάδα της Ε. Αχτσιόγλου αλλά έχει βρει τον στόχο του . Δεν τον νοιάζει .Θέλει το κέλυφος ,την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε υπό νέα διεύθυνση και με άλλο μενού . Κι αν δεν του βγει να είναι ο άνθρωπος που ηρθε για να γινει πρωθυπουργός και να κερδίσει τον Μητσοτάκη, όπως μας εξήγησε ο σύζυγος του Τάιλερ ,δεν πειράζει . Θα βρει νέο στόχο ,να είναι ο άνθρωπος που θα κερδίσει τέλος πάντων κάποιον .Εστω και τον Ν.Ανδρουλάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ