Νίκος Ι.Νικολόπουλος

«Φτάσαμε στο “κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”»;

Νίκος Ι.Νικολόπουλος

Φοβάμαι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. προέβη σε άτακτη υποχώρηση αποδεχόμενη αυτό που ολόκληρη η Ελλάδα φοβόταν…. : «κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!!!!

Έδωσε την εμπιστοσύνη όλων,  όσων πιστέψαμε  και αγωνιστήκαμε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, στα μαύρα γεράκια των αγορών και τους άνοιξε την κερκόπορτα για να μπουν στα σπίτια μας, να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών αλλά και να εξαφανίσουν το ελληνικό «επιχειρείν» με την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν γίνει αγορές δανείων με 10 και 15 λεπτά το ευρώ, δηλαδή στο 10% - 15% της αξίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Με μόλις 5,5 δις που επένδυσαν κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση οι ξένοι, για να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, πήραν  όλες μαζί τις καταθέσεις και τα δάνεια, ενήμερα και κόκκινα, και απέκτησαν τον έλεγχο της διαχείρισης 107 δις κόκκινων δανείων.

Έτσι, και μόνον  10% να βγάλουν από αυτή τη δουλειά, θα βάλουν στην τσέπη τους 10 τουλάχιστον δις, δηλαδή θα εξασφαλίσουν απόδοση 100 % στα 5,5 δις που επένδυσαν, όλα και όλα.

Not bad…. που λέει ο Τσακαλώτος ή στα απλά Ελληνικά «όχι κι άσχημα» όπως θα έλεγαν οι Άγγλοι!!!

Και μετά, όταν οι τράπεζες χρειαστούν την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση, αφού θα έχουν γράψει ζημίες τουλάχιστον 60 δις από τη διαχείριση και την πώληση των κόκκινων δανείων, θα έρθει η ώρα για το μεγάλο κανόνι του bail in!

Τότε  θα μας φορτώσουν και πάλι τις «κόκκινες» τράπεζες και θα αναχωρήσουν για άλλους εξωτικούς επενδυτικούς προορισμούς, διαμαρτυρόμενοι μάλιστα για την κακή τύχη της επένδυσης που έκαναν στην Ελλάδα.

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, να φωνάζει μονίμως ο κλέφτης, για να ακούει ο νοικοκύρης…

Κατόπιν τούτων, είναι μάλλον λογική η οργή που προκαλεί στον λαό η υποχώρηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των δανειστών για να κλείσει άρον-άρον ένα ακόμα πακέτο προαπαιτούμενων και να ψηφιστεί άρον – άρον, ένα ακόμα νομοσχέδιο.

Και πάλι όμως, μάλλον οι πολίτες δεν ξέρουν ακόμα όλη την αλήθεια. Και αυτή, ως συνήθως, κρύβεται στα ψιλά γράμματα.

Όπως προκύπτει από αυτά, στο σφυρί θα βγαίνουν μετά από λίγες εβδομάδες και τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα καταναλωτικά, καθώς και εκείνα που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Δημοσίου.

Μπορεί τώρα να εξαιρέθηκαν και το σκεπτικό που προβλήθηκε είναι πως θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για να εξαιρεθούν, όμως το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή άλλα ορίζει. Συγκεκριμένα, στην τελευταία φράση της παραγράφου 9 του άρθρου 3 αναφέρεται ότι: «Το εφαρμοστικό πλαίσιο της μεταβίβασης των παραπάνω κατηγοριών απαιτήσεων (σ.σ. που έχουν εξαιρεθεί προσωρινά) θα καθοριστεί νομοθετικά καταλλήλως».

Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι θα έχουμε μεταβιβάσεις και αυτών των δανείων στις νέες εταιρείες διαχείρισης, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιοι άλλοι όροι και προϋποθέσεις εφόσον αυτό προκύψει από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο το νέο έτος. Μάλιστα, στην εισηγητική έκθεση τα πράγματα είναι πιο καθαρά αφού αναφέρεται πως η παράταση "αποσκοπεί στο να δοθεί χρόνος, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στην πράξη και να διορθωθούν με τον κατάλληλο νομοθετικό καθορισμό του εφαρμοστικού πλαισίου πριν την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης στις ανωτέρω κατηγορίες".

Αυτό σημαίνει ότι και οι κατηγορίες των δανείων που εξαιρέθηκαν θα μεταβιβαστούν στα «κοράκια», μόνο που προηγουμένως θα διορθωθούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην πράξη. Δηλαδή οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου δεν θα αφορούν στη μεταβίβαση ή όχι αυτών των δανείων, αλλά στη διόρθωση τυχόν προβλημάτων κατά την εφαρμογή του νέου νόμου. Αυτό τουλάχιστον λένε οι συντάκτες του νομοσχεδίου.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, θα αγωνιστεί μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία, στο πλευρό των κινημάτων και των οργανώσεων των πολιτών για να μην χαθεί κανένα σπίτι και να μην ξεσπιτωθούν Έλληνες πολίτες.

Εμείς δεν δίνουμε την ψήφο μας γιατί αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα μας…. Αυτή την ώρα της μεγάλης λεηλασίας.

Εμείς δεν θα συναινέσουμε ποτέ στο να χαθεί το σπίτι, η επιχείρηση και οι κόποι μιας ζωής για κάθε Έλληνα. Αντίθετα, θα αντιπαλέψουμε αυτή την εξέλιξη με κάθε τρόπο!!!

Δεν θα παραιτηθούμε όπως θέλουν οι νέο-μαλιστάνθρωποι.  Θα είμαστε εδώ στα δύσκολα,   για να υπερασπιζόμαστε όλα όσα λέγαμε όλοι μαζί πριν λίγο καιρό …


(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

john

Καλά μας έλεγες για το Τσοχατζόπουλο,Παπαντωνίου,Τσουκάτο κ.α. που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τους έστειλε στη δικαιοσύνη.Δικαιώνεσαι εσύ που δεν είχες πάρει χαμπάρι που το πηγαίναν τα συναιτεράκια ;Εκτός αν εσύ είσαι υπευθυνος για τον εαυτό σου και οι άλλοι για τους άλλους.!

john

Κάποιοι που το ξεχρέωσαν γιατί είχαν υψηλούς μισθούς ή δεν πήραν δάνεια δεν είναι κορόιδα μας λένε που έκαναν 30.000 ,40.000,50.000..... ευρώ .Κορόιδα είναι που έχασαν τα εφάπαξ,έχασαν πάνω απο 50% της σύνταξης αλλά είχαν πάρει δάνεια το 2007,2008 για νάχουν δουλειά μπετατζήδες,κτίστες,μηχανικοί,ηλεκτρολόγοι,υδραυλικοί,ένσημα το ΙΚΑ,ΦΠΑ κ.ο.κ. Μήπως είναι αυτοί που χαίρονταν τότε γιατί είχαν δουλειά και χαίρονται και τώρα που τα θύματα θα χάσουν τα σπίτια τους;

Mou

Άσε μας γλυκεια μου, εσύ πού ήσουνα...

Dimitrios

Είμαστε ολοι Ελληνες. 2000 Χρόνια διωγμούς και σφαγές , απορώ πως καταφέραμε να είμαστε ΤΟΣΟ καθαροί Ελληνες. Σας τέτοιοι λοιπόν, Μισούμε ο ενας τον άλλο. Εχεις Σπίτι και δεν έχω εγώ, να βγεί ο Τσίπρας να στο πάρει. Εχεις Δουλεία και δεν εχω εγώ , να Ψηφίσω Τσίπρα, Μειμαρακη και οτι αλλό, αρκεί να μείνεις Χωρίς Εργασία. Δεν στο πήραν... κάνω ενα ανώνυμο τηλεφώνημα και σε δίνω. Αυτή την Εθνική Γονιδιακή Ξεφτίλα την γνωρίζουν ΟΛΟΙ στην Ευρώπη, αρκεί να έχουν διαβάσει 10 γραμμές ιστορία Ελληνική. Ρώτησαν τον Κεμάλ οι Γαλλοι " που ποντάρεις με τους ατάκτους σου να νικήσεις εναν τόσο δυνατό και οργανωμένο στρατό".. (? ). Στο ...ΦΑΓΩΜΟ τους ποντάρω ,απάντησε. Μάλιστα με τα καλά Ελληνικά του, ειπε και την Εθνική μας Λέξη "FAGOMOS"= ΦΑΓΩΜΑΡΑ ". Φαγωθείτε λοιπόν εσείς με ενα σπιτάκι και εσεις στο ενοίκιο. Σκοτωθείτε μεταξύ σας , μέχρι να σας @ηδήξουν ΟΛΟΥΣ μαζί οι Ευρωπαίοι. 6 χρόνια τώρα ετσι προχωράνε τα σχέδια τους.

Μιλανε κ οι γυρολογοι

κ. Νικολοπουλε ειναι αργα πλεον κ δεν δικαιουστε να καταγγέλλετε την κυβερνηση που στηρίξατε μεχρι χτες για να μας βγάλει δήθεν απο τα μνημόνια. Αποδειχτηκε οτι αυτοί που κατηγορούσατε για προσκυνημένους στέκονταν πολλοί πιο όρθιοι από εσάς. Αν νομίζετε ότι τα παραμύθια σας θα ξεχαστούν είστε γελασμένος. Οταν θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, θα διαπιστώσετε τις συνέπειες των πράξεών σας.

Ηλίας

Απόλυτα σωστός.

Γεράσιμος Αχαιός

Αισχρός λαϊκισμός από έναν ακροδεξιό...Εδώ οι εργατικοί και τίμιοι υποφέρουν και θα κλάψουμε για τους κακοπληρωτές που απήλαυσαν σωρηδόν τραπεζικά δάνεια;Οι νέοι τι να πουν δηλαδή Νικολόπουλε που δεν έχουν δυο δεκάρες να κάνουν οικογένεια;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Φτάνει πια... δεν μπορεί όλη η παραγωγική τάξη αυτής της χώρας να δουλεύει προκειμένου να έχει σπίτι ο κάτε τζαναμπέτης. Αμα γουστάρεις σπίτι το πλερώνεις, δεν θες να πλρώσεις το δάνειο, δώσε το σπίτι...Δηλαδή όσοι έχουμε ξεχρεωσει ή δεν πήραμε δάνειο τι θα κάνουμε θα δουλεύουμε για λογαριασμό των τζαμπατζήδων. Μακάρι να το κάνει αυτό Σύριζα και θα μείνει για 100 χρόνια στην εξουσια, θα ψηφίσουν όλοι οι σοβαροί Έλληνες...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία