Όχι άλλο ΠΑΣΟΚικο κάρβουνο
stergiou00

Ελένη Στεργίου

Όχι άλλο ΠΑΣΟΚικο κάρβουνο

Πηδάνε τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ στο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ- για τουλάχιστον μία επταετία- και κάθε μέρα το παλιό το ορθόδοξο γίνεται είδηση. Κοντεύει ο Αλέξης Τσίπρας από το πολύ πράσινο να μοιάσει στον Hulk της MARVEL, αλλά κάθε μέρα πέφτουμε από τα σύννεφα με τους ΠΑΣΟΚους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπληξη και τα σενάρια που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται ως πρόταση, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ευτυχώς είχαμε όμως και το κερασάκι ( της ιστορίας), τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. Ο πάντα επιτυχημένος στα κομματικά κρίσιμα τεστ, τοποθετήθηκε δημοσίως και είπε “τοξικό πρόσωπο” τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, εντάξει, τον “κάλυψε” ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως δεν εννοούσε κάτι κακό. “ Εγώ δεν νομίζω ότι ο Πάνος Σκουρλέτης το είπε για να μειώσει τον Γιώργο Παπανδρέου’, είπε ο πρώην υπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ το παλιό έχει γυρίσει, μόνο που λείπει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αφού κανένα κόμμα δεν φέρει τον τίτλο. Εδώ είναι μόνο τα πάθη του. Και όσο βάζει “πράσινο” κάρβουνο ο Αλέξης στη μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο ψηλά έρχεται ο ίδιος στην ατζεντα της επικαιρότητας.

Μπήκε και η ΝΔ στο χορό και τρολάρει. “Aντί σχολίου, στη συνέντευξη του κ.Τσίπρα, θα θυμίσουμε μια φράση του σημερινού "κηπουρού του" Γιάννη Ραγκούση: Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις είναι...σαν να κλέβεις εκκλησία”, παραθέτοντας ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Γιάννης Ραγκούσης τον Ιούλιο του 2016, όταν τότε δεν ήταν ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας μόνο ως προς το πράσινο θα μπορούσε να φέρνει προς τον ήρωα Hulk. Γιατί στα οργανωτικά δεν έχει αποκτήσει δύναμη. Όσο πράσινο λίπασμα και αν βάλει δεν έχει καταφέρει o ΣΥΡΙΖΑνα ιδρύσει ισχυρές παρατάξεις στις οργανωτικές δομές. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών περισσότερο μοιάζουν με μία “φούσκα” της στιγμής, παρά με θεμέλια του δεύτερου ισχυρού πόλου στο πολιτικό σύστημα.

Και αυτό, διότι, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στο καλάθι της μία συσσώρευση χαμένων μαχών, τόσο σε τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε επιμελητήρια και σε συλλόγους εργαζομένων. Εκεί υπερισχύει το Κίνημα Αλλαγής του 8%, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ του 31%. Το Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή, με το ¼ του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει στις πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις σε επιμελητήρια, ομοσπονδίες και συλλόγους εργαζομένων. Η καταγραφή δείχνει πως στους εργασιακούς χώρους η ΠΑΣΚΕ (με τις διάφορες ανά χώρους ονομασίες της) παραμένει είτε κυρίαρχη είτε ισχυρή, καθώς έρχεται μεν δεύτερη πίσω από τη ΔΑΚΕ αλλά κρατάει ισχυρές δυνάμεις, χωρίς να απειλείται από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα «προοδευτικά» ή «συμμαχικά» ανοίγματα που επιχειρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Χαλαρώστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ