Ανακαίνιση κουζίνας: Τι χρώμα να επιλέξω;

Ανακαίνιση κουζίνας: Τι χρώμα να επιλέξω;

Σχεδιάζεις να ανακαινίσεις την κουζίνα σου και παλεύεις να βρεις το ιδανικό χρώμα; Επειδή το ξέρουμε ότι η διαδικασία του να βρεις την απόλυτη χρωματική παλέτα η οποία όχι μόνο θα δείχνει στυλάτη αλλά και θα ταιριάξει τέλεια με το ήδη υπάρχον ντεκόρ είναι δύσκολη, μαζέψαμε μερικές επιλογές

kouzina-1
Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο «αδικημένους» χώρους του σπιτιού, από διακοσμητικής απόψεως. Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει πολύ διαθέσιμο χώρο για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Περιέχει βασικά αντικείμενα πρακτικής χρήσης και αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια και ντουλάπια. Ωστόσο, μια αλλαγή χρώματος στην κουζίνα θα της δώσει νέα όψη και θα σου ανανεώσει την διάθεση. Ας δούμε πέντε χρωματικούς συνδυασμούς που θα λατρέψεις!

1. Αγάπησε το Γκρι
kouzina-2

Το γκρι χρώμα είναι μια μαγική λύση σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση. Είναι απλό και λιτό, ενώ έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει με κάθε γούστο. Επίσης, συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το καφέ και το μαύρο, που αποτελούν τα πιο συνηθισμένα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας. Ο χώρος της κουζίνας λόγω του μαγειρέματος είναι επιρρεπής στους λεκέδες και συσσωρεύει αρκετή υγρασία. Για το λόγο αυτό, το λευκό χρώμα μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, όπως την ανάγκη να καθαρίζεις πιο συχνά, από όσο θα ήθελες. Το γκρι θα σε βοηθήσει να το γλυτώσεις αυτό. Φυσικά, σου προτείνουμε να εξετάσεις τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του για να βάψεις τους τοίχους. Οι ανοιχτοί χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα βοηθούν, ώστε να μη χάνεται η φωτεινότητα από το χώρο.

2.Το Μπλε είναι τέλειο!
kouzina-3

Κλείσιμο
Αν πάλι θέλεις να βάλεις περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σου, το μπλε είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας, ώστε να σπάσει η μονοτονία. Όπως το γκρι, έτσι και το μπλε δύσκολα θα λεκιαστεί, όσο για τις αποχρώσεις υπάρχουν άπειρες. Συνεπώς, αν θέλεις ένα χαλαρωτικό χρώμα για τη διακόσμηση σου, το οποίο να θυμίζει διακοπές σε νησί, οι χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με μπλε και λευκό χρώμα είναι για σένα!

3.Ζωντανό Πορτοκαλί
kouzina-4

Θεωρείς ότι η κουζίνα σου χρειάζεται λίγη παραπάνω ζωντάνια; Η λύση για σένα είναι το πορτοκαλί. Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα, αλλά όχι τόσο έντονο, όσο το κόκκινο. Είναι χαρούμενο και ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού, ανάλογα με την απόχρωση και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Αν για παράδειγμα έχεις μικρή κουζίνα, μπορείς να επιλέξεις μια βερικοκί απόχρωση. Οι τοίχοι σε βερικοκί απόχρωση θα φωτίσουν το χώρο, δίνοντας του βάθος, με αποτέλεσμα να μοιάζει μεγαλύτερος. Αντίστοιχα, μπορείς να κινηθείς σε ίδιες αποχρώσεις, για να επιλέξεις χρώματα για ντουλάπια κουζίνας, ώστε να δώσεις μια άλλη διάσταση στη διακόσμηση της κουζίνας σου. Οι χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με πορτοκαλί χρώμα, καλύτερα να κινηθούν στην ίδια χρωματική παλέτα, καθώς σαν χρώμα συνδυάζεται δύσκολα.

4.Χαλαρωτικό Πράσινο
kouzina-5

Το πράσινο είναι ένα χαρούμενο χρώμα, που θα δώσει μια όμορφη και αισιόδοξη διάθεση στην μέρα σου. Επίσης θεωρείται πως χαρίζει ευεξία και ανοίγει την όρεξη. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι για να θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου. Το χρώμα αυτό ταιριάζει πολύ με το καφέ, το μπεζ, το λευκό και το κίτρινο. Υπάρχουν άπειροι τόνοι του πράσινου για να επιλέξεις, από λαχανί μέχρι μέντα και από το πράσινο της ελιάς μέχρι το λάιμ!

5.Κλασσικό Μαύρο
kouzina-6
Για το τέλος, κρατήσαμε μια λιγότερο συνηθισμένη, αλλά αγαπημένη επιλογή για όσους επιθυμούν να προσθέσουν μια πολυτελή νότα στο χώρο τους. Το μαύρο είναι το κατεξοχήν χρώμα που εκφράζει την κομψότητα και το στυλ και υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα να βάψεις έναν τοίχο ή κάποια ντουλάπια της κουζίνας με μαύρο, χρησιμοποιώντας κάποια τεχνοτροπία, με ένα πιο ανοιχτό χρώμα σαν βάση. Έτσι, δε θα φαίνεται υπερβολικά έντονο, ούτε μονότονο. Τον τελευταίο καιρό και όχι άδικα, γίνεται ένας μικρός χαμός με τα χρώματα κιμωλίας ή αλλιώς chalk paint, που είναι χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επάνω σε οποιαδήποτε σχεδόν επιφάνεια και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς προηγούμενη ειδική προεργασία όπως π.χ. τρίψιμο, αστάρωμα κτλ. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν έβαφες κάποια ντουλάπια της κουζίνας σου με μαύρο χρώμα κιμωλίας για ένα shabby chic αποτέλεσμα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης