iPhone 13 – Ήρθαν τα νέα κορυφαία iPhones

iPhone 13 – Ήρθαν τα νέα κορυφαία iPhones

Εσύ ακόμα κάθεσαι; Τρέξτε στα Public

iphone_13_xr
Στις 15 Οκτωβρίου 2021 ξεκινά επίσημα η διάθεση της νέας γενιάς των πολυαναμενόμενων iPhones, των iPhone 13, τα οποία όπως πάντα φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη σειρά, νέα χαρακτηριστικά, νέες χρωματικές επιλογές για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και φυσικά, αυτό που χωράει στο χέρι σου, γιατί όπως θα δούμε, το μοντέλο Pro Max είναι πραγματικά τεράστιο (και σε δυνατότητες και σε μέγεθος).

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ένας μήνας ακριβώς. Τόσο ήταν το διάστημα που πέρασε από την ανακοίνωση της νέας γενιάς των iPhones στην virtual εκδήλωση της Apple από τον Tim Cook και τους συνεργάτες του, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των νέων μοντέλων. Η αναμονή έλαβε τέλος, οι προπαραγγελίες επίσης και τώρα, μπορείς να πας σε ένα κατάστημα Public ή να μπεις στο Public.gr και να αγοράσεις το iPhone που πάντα ήθελες. Και αυτό είναι το iPhone 13. Όμως ποιο να επιλέξεις; Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι τέσσερα τα νέα μοντέλα, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά, που απευθύνεται φυσικά σε διαφορετικό κοινό.

Το iPhone 13 κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδόσεις: Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max εισάγουν μια ολοκαίνουρια οθόνη Super Retina XDR με ProMotion και προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και διαγώνιο 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα. Τα «μικρότερα» μοντέλα, iPhone 13 και iPhone 13 mini διαθέτουν επίσης οθόνη Super Retina XDR διαγωνίου 6,1 και 5,4 ίντσες αντίστοιχα. Όλα τα μοντέλα είναι 5G και όλα διαθέτουν τον επεξεργαστή A15 Bionic της Apple.

iPhone 13 – φωτογραφίες και βίντεο επαγγελματικού επιπέδου

Το πιο υπερτονισμένο χαρακτηριστικό των νέων iPhone 13 είναι το νέο σύστημα της κάμερας, το οποίο έχει αναβαθμιστεί με νέες τεχνολογίες Ultra Wide, Wide και Telephoto που φέρνουν εντυπωσιακές, νέες δυνατότητες στη λήψη φωτογραφιών, όπως η μακροφωτογραφία και η έως 2,2x φορές βελτιωμένη απόδοση χαμηλού φωτισμού. Αυτά ισχύουν στα μεγάλα μοντέλα, iPhone 13 Pro και Pro Max τα οποία διαθέτουν τριπλή κάμερα. Τα iPhone 13 και iPhone 13 mini, διαθέτουν σύστημα διπλής κάμερας Wide και Ultra Wide. Λείπει δηλαδή ο τηλεφακός που προσφέρει οπτικό zoom της τάξης του 6x στα μεγάλα μοντέλα, ενώ τα «μικρά» παραμένουν στο 2x.

Οι καινούριες λειτουργίες στην εφαρμογή κάμερας, όπως τα Photographic Styles, εξατομικεύουν την εμφάνιση των εικόνων, ενώ και τα μοντέλα Pro και Pro Max περιλαμβάνουν πλέον νυχτερινή λειτουργία σε όλες τις κάμερες χάρη στο ενσωματωμένο LiDAR Scanner, το οποίο προσφέρει επίσης ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό, καθώς και νέες εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η λήψη βίντεο, επίσης έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα με τη λειτουργία Cinematic mode για όμορφες μεταβάσεις επαγγελματικού επιπέδου σε βάθος πεδίου, βίντεο macro, time-lapse, slo-mo, καθώς και ακόμα καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Και τα τέσσερα μοντέλα γράφουν βίντεο σε μορφή Dolby Vision HDR έως 4K στα 60 fps!

Αναλύσαμε αρκετά το θέμα «φωτογραφία», διότι η Apple δίνει μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα πραγματικά κορυφαίο φωτογραφικό smartphone. Και βέβαια, επειδή ακριβώς στα κινητά, πολύ μεγάλο ρόλο (τον μεγαλύτερο ίσως) παίζει το λογισμικό, στο συγκεκριμένο σημείο, η Apple έχει δώσει ρέστα, αφού χάρη στον πανίσχυρο επεξεργαστή και τις νέες λειτουργίες λήψης, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα specs, έχουν αναβαθμιστεί και οι διαθέσιμες χωρητικότητες των μοντέλων, από 128GB έως 1TB για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max και έως 512 για τα iPhone 13 και iPhone 13 Mini.

Κλείσιμο
Τέλος, όπως πάντα, η ποιότητα κατασκευής των νέων μοντέλων αποτελεί σημείο αναφοράς, με τα μοντέλα Pro και Pro Max να έχουν σώμα από χειρουργικό ατσάλι και τα άλλα δύο από αλουμίνιο αεροδιαστημικών προδιαγραφών. Η ανθεκτικότητα όλων των μοντέλων ενισχύεται από το μπροστινό κάλυμμα ceramic shield, ενώ όλα είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IP68.

Τα νέα iPhone 13 ήρθαν και σε περιμένουν σε ένα κατάστημα Public να τα κάνεις δικά σου και όπως πάντα μόνο στα Public θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία από αξεσουάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης