ISOMAT: Η ελληνική πολυεθνική που γράφει μια ιστορία αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

ISOMAT: Η ελληνική πολυεθνική που γράφει μια ιστορία αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Όραμά της είναι να αποτελεί για τον κλάδο των κατασκευών διεθνώς έναν κορυφαίο συνεργάτη ολοκληρωμένων, αξιόπιστων και καινοτόμων λύσεων, έχοντας προτεραιότητά της τη βιωσιμότητα.

ISOMAT_ΦΩΤΟ_ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ

Για πάνω από 40 χρόνια γράφει μια ιστορία ποιότητας, αξιοπιστίας, τεχνογνωσίας και αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης. H ISOMAT ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες, εκ των οποίων η πρώτη βρίσκεται στη μητρική εταιρία στην Ελλάδα και οι άλλες δύο στις θυγατρικές της εταιρίες στη Σερβία και στη Ρουμανία. Επιπλέον, διαθέτει 5 εμπορικές θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία. Παράλληλα, τα προϊόντα της εξάγονται σε περίπου 60 χώρες παγκοσμίως, μέσω τοπικών διανομέων ή αντιπροσώπων.

Νέο εταιρικό βίντεο της ISOMAT

Η εταιρία έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λύσεις για μεγάλα ή μικρά κατασκευαστικά έργα, μέσα από μία μεγάλη γκάμα παραγόμενων προϊόντων, πάνω από 350, που κατατάσσονται σε έξι βασικές κατηγορίες:

• Στεγανωτικά Υλικά
• Χρώματα και Σοβάδες
• Κόλλες και Αρμόστοκοι
• Επισκευαστικά Υλικά
• Βελτιωτικά Πρόσμικτα
• Επιστρώσεις Δαπέδων

Η συνεχής ανάπτυξη νέων, καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον και τον χρήστη προϊόντων αποτελεί προτεραιότητα της εταιρίας. Για το λόγο αυτό διαθέτει ένα ισχυρό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), αποτελούμενο από 7 διαφορετικά χημεία (5 στην Ελλάδα, 2 στις θυγατρικές του εξωτερικού). Οι έμπειροι χημικοί του τμήματος R&D δημιουργούν κάθε χρόνο 15-20 νέα προϊόντα, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις του κατασκευαστικού κλάδου.

Στη σημερινή δυναμική εξέλιξη της ISOMAT σημαντικό ρόλο έπαιξε η στρατηγική που ακολούθησε κατά τη δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης, στη διάρκεια της οποίας συνέχισε απρόσκοπτα τις απαιτούμενες επενδύσεις της σε τεχνολογία, μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, θεωρώντας ότι η κρίση κάποτε θα τελείωνε. Έτσι, δημιούργησε 2 πρόσθετες γραμμές παραγωγής, ουσιαστικά 2 νέα εργοστάσια, για παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων και για παραγωγή πολυουρεθανικών προϊόντων, όπως στεγανωτικά, επιστρώσεις δαπέδων, κ.α. Επίσης, η εταιρία συνέχισε να επενδύει σε νέο, και πιο εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, θεωρώντας ότι οι άνθρωποί της είναι το σημαντικότερό της κεφάλαιο.

Κλείσιμο
Αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ISOMAT συνέχισε και συνεχίζει απρόσκοπτα τις επενδύσεις της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις θυγατρικές της στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναπτύσσει τις δράσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται τη στήριξη των επιχειρήσεων περισσότερο από ποτέ.

Οι προσπάθειες της εταιρίας αποτυπώνονται και στα οικονομικά της αποτελέσματα. Το 2009, τελευταία χρονιά πριν υποστεί τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις της Ελλάδας ανέρχονταν στα 32,5 εκ.€ και του Ομίλου (ενοποιημένα) στα 34,6 εκ.€. Το 2020, οι πωλήσεις της Ελλάδας έφτασαν τα 57 εκ.€ και του Ομίλου τα 74,6 εκ.€, ενώ και το 2021 συνεχίζεται η ανοδική της πορεία. Μελλοντικά, στρατηγική επιλογή της ISOMAT αποτελεί και η εξαγορά εταιρίας παραγωγής προϊόντων, που θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα προϊόντα της εταιρίας.


isomat_2
Οι εγκαταστάσεις Αθηνών της ISOMAT στα Οινόφυτα Βοιωτίας

 

ΣΕΡΒΙΑ_963x417px
Η θυγατρική παραγωγική εταιρία της ISOMAT στο Βελιγράδι, Σερβία
ΡΟΥΜΑΝΙΑ_963x417px
Η θυγατρική παραγωγική εταιρία της ISOMAT στο Βουκουρέστι, Ρουμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης