Λαγκάρντ: Σε δέκα χρόνια το ΔΝΤ μπορεί να έχει έδρα στο Πεκίνο

Λαγκάρντ: Σε δέκα χρόνια το ΔΝΤ μπορεί να έχει έδρα στο Πεκίνο

Υπενθύμισε ότι οι κανονισμοί του Ταμείου αναφέρουν ρητώς πως τα κεντρικά του οργανισμού θα πρέπει να βρίσκονται στην μεγαλύτερη οικονομία

Λαγκάρντ: Σε δέκα χρόνια το ΔΝΤ μπορεί να έχει έδρα στο Πεκίνο
Αν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Κίνας και των άλλων αναδυόμενων οικονομιών συνεχιστούν το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει έδρα ακόμα και στο Πεκίνο, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας από την Ουάσινγκτον, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα γιατί το Ταμείο πρέπει να αυξήσει την εκπροσώπηση των αναδυόμενων αγορών καθώς οι οικονομίες τους επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την παγκόσμια οικονομία.

«Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί σε δέκα χρόνια από τώρα να μην είμαστε στην Ουάσινγκτον αλλά στο Πεκίνο» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι οι κανονισμοί του Ταμείου αναφέρουν ρητώς πως τα κεντρικά του οργανισμού θα πρέπει να βρίσκονται στην μεγαλύτερη οικονομία.

Κλείσιμο
Από την ίδρυσή του το 1945 έως και σήμερα το Ταμείο πάντοτε στεγαζόταν στις ΗΠΑ όμως πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα, με μέσο όρο ανάπτυξης 6% ετησίως, πρόκειται να ξεπεράσει την αμερικανική οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης