Αυστραλία: Το MeToo νίκησε το Big Dick Energy ως «φράση της χρονιάς» για το 2018

mettoo

H επιτροπή δικαιολόγησε την επιλογή της λέγοντας ότι το #MeToo διατήρησε αμείωτη την ορμή του και την χρονιά που μας πέρασε, ανοίγοντας τα «γλωσσολογικά φτερά του» πέρα από ένα απλό hashtag

Τρεις από τις φράσεις που «έπαιξαν» πολύ στα social media το 2018, τα «Big dick energy», «single-use» και «deepfake», βρέθηκαν στην τελική τετράδα του αυστραλιανού λεξικού Macquarie για την ανάδειξη της σημαντικότερης φράσης της περασμένης χρονιάς.

Ωστόσο ο τελικός νικητής δεν ήταν άλλος από το MeToo, που προστέθηκε πλέον και επίσημα στα λήμματα του διάσημου λεξικού.

Η φράση MeToo, την οποία εμπνεύστηκε πρώτη η ακτιβίστρια κοινωνικών δικαιωμάτων Ταράνα Μπερκ στα μέσα της δεκατίας του 2000, επανήλθε στο προσκήνιο το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Στο αυστραλιανό λεξικό είναι καταχωρισμένο και ως επίθετο (χαρακτηρίζοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με το σχετικό κίνημα) αλλά και ως ρήμα, που σημαίνει «να κατηγορείς κάποιον ότι έχει διαπράξει σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση», π.χ. «to be Me Tooed».

Η φράσης της χρονιάς αναδεικνύεται από το Macquarie Dictionary μέσω μιας επιτροπής που περιλαμβάνει δημοσιογράφους, συγγραφείς και ακαδημαϊκούς. Στην δήλωση που εξέδωσε η επιτροπή δικαιολόγησε την επιλογή της λέγοντας ότι το #MeToo διατήρησε αμείωτη την ορμή του και την χρονιά που μας πέρασε, ανοίγοντας τα «γλωσσολογικά φτερά του» πέρα από ένα απλό hashtag, ανταποκρινόμενο σε μια εμφανή ανάγκη νέας ορολογίας που θα περιγράφει αυτήν την κοινωνική επανάσταση.

Στην ανακοίνωσή της, η επιτροπή του Macquarie Dictionary ανέφερε τις τρεις άλλες φράσεις του 2018 που έφτασαν πολύ κοντά στον τίτλο, δηλαδή τα «Big dick energy», «single-use» και «deepfake».

Η τεχνολογία deepfake χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνοντας φωτογραφίες ανθρώπων σε υλικό βίντεο, κάνοντάς το μάλιστα να έχει ρεαλιστική ομιλία ή έκφραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε εκτενώς φέτος για τη δημιουργία ψεύτικων πορνό με διασήμους, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών σταρ.

Πατήστε εδώ για να μάθετε τι ακριβώς είναι το Big Dick Energy και κατά πόσον... το έχετε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190219205701_autismos159

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν άτλαντα που απεικονίζει τόσο την τυπική ανάπτυξη του εγκεφάλου όσο και τις νευρολογικές διαταραχές στα νεογέννητα προσπαθώντας να προβλέψουν τον κίνδυνο αυτισμού

tabpm

Τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες που χρησιμοποιούν προϊόντα προσωπικής υγιεινής μίας χρήσεως έρχονται σε επαφή χρονίως με κατάλοιπα ουσιών το λιγότερο ανεπιθύμητων, συμπεραίνει έρευνα γαλλικού περιοδικού