Ο τρόπος αναπνοής που απειλεί τον ύπνο, κουράζει και αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων

Ο τρόπος αναπνοής που απειλεί τον ύπνο, κουράζει και αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων

Κοιμάστε συχνά με ανοιχτό το στόμα και παράλληλα ο ύπνος σας είναι διαταραγμένος; Νεότερη έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτοί οι δυο παράγοντες μάλλον συσχετίζονται και παραθέτουν πλήθος ακόμη προβλημάτων που προκαλεί στην υγεία, η αναπνοή από το στόμα

2122133960_sleep_breath
Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει έναν παράγοντα, ο οποίος σχετίζεται με προβλήματα ρινικής συμφόρησης και δυσκολιών στον ύπνο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, η αναπνοή από το στόμα μπορεί να είναι ο «ένοχος» για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 13% αναπνέει συνήθως από το στόμα, ποσοστό που αυξάνεται στο 18% κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μεταξύ των ανθρώπων που υιοθετούν αυτή τη συνήθεια, σχεδόν το 1/3 (31%) ανέφερε ότι υποφέρει συχνά από ρινική συμφόρηση, σε αντίθεση με μόλις το 15% των ατόμων που αναπνέουν από τη μύτη και αισθάνονται τακτικά συμφόρηση. Επιπλέον, το 64% των ατόμων με συχνή ρινική συμφόρηση παραπονιέται για βουλωμένη μύτη, ενώ το 1/3 υποφέρει από καταρροή και το 31% από πίεση και πόνο στα ιγμόρεια. Η δυσκολία στην αναπνοή είναι ένα ακόμη πρόβλημα για το 31% των ανθρώπων. Η μελέτη υπογραμμίζει, επίσης, ότι το 38% των ατόμων με συχνή ρινική απόφραξη δυσκολεύεται να κοιμηθεί τη νύχτα. Ειδικότερα, η τακτική συμφόρηση προκαλεί διαταραχές ύπνου στο 37%, δυσκολία στον ύπνο στο 30% και ημερήσια κόπωση στο 28% των συμμετεχόντων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης